Đaci i njihovi učitelji prisustvovali prijemu povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Vučić sa djecom i nastavnicima iz Crne Gore i Republike Srpske: Srbija je vaša kuća

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na prijemu za učenike i nastavnike osnovnih škola i predsjednike opština iz Republike Srpske (RS) i Crne Gore da je Srbija njihova kuća.

Ovaj događaj organizovan je povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Kako su prenijeli srpski mediji, Vučić je tom prilikom izjavio da Srbi na Kosovu ne žive u uslovima koje su Evropljani garantovali svojim potpisima, a nijesu ispunili.

- Srbi ne žive u uslovima na koje su Evropljani i neki drugi navikli, u uslovima koje su ti isti Evropljani i neki drugi pečatima i potpisima garantovali, a nisu ispunili - rekao je on.

Dodao da se „naša braća i sestre na Kosovu i Metohiji danas zajedno raduju sa nama“. Naglasio je da „eto baš njima, prije svih“ upućuje srdačan pozdrav i da im čestita praznik.

- Zaslužili su, najviše su pretrpjeli i znam da će još mnogo toga morati da pretrpe. Ali uvijek će imati svoju Srbiju, svoju državu i nas koji ćemo biti uz njih - poručio je Vučić.

Istakao je da „istorija uči srpski narod da kada je zajedno nema prepreka koje ne može da savlada.

- Pa nek ovaj Dan bude podsjećanje da je naša snaga u jedinstvu i da ćemo kao naši preci u prošlosti i u budućnosti koračati uzdignute glave spremni za svaki izazov - naveo je Vučić.

Učenicima i nastavnicima iz RS i Crne Gore je poručio da je „Srbija njihova kuća - baš kao što je i njegova i „kuća svih nas“.

- Dočekujem vas raširenih ruku i sa velikim ponosom što ste ovdje danas da zajedno proslavimo ono što nas čini jednim – našu ljubav prema našem narodu i našoj otadžbini - naglasio je Vučić.