Poslanik DPS-a ocijenio da su novi logo Skupštine i prijedlog zakona o stranim agentima u funkciji destabilizacije Crne Gore i njenog EU puta

Huter: Mandić sa Cetinja pošao glavom bez obzira, oni kojima ne basta da se prošetaju prijestonicom ne mogu biti u državnoj upravi

Oskar Huter (Foto: Skupština Crne Gore - stop kadar)
Oskar Huter (Foto: Skupština Crne Gore - stop kadar)

Novi logo Skupštone i prijedlog diktatorskog zakona o nevladinim organizacijama, sve u istom danu i samo dan nakon posjete vožda iz Beograda, su u funkciji destabilizacije Crne Gore i njenog EU puta koju sprovode one marionete koje se stavljaju njemu kao servilne, kazao je u Skupštini Crne Gore poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Oskar Huter.

Huter je na današnjoj sjednici je rekao da se juče cjelokupna javnost upoznala sa performansom predsjedavajućeg Andrije Mandića, "neuspjelog u smislu argumentacije koju je ovlaš ponudio sa još jednom namjerom da unizi crnogorsku prijestonicu".

- Sa druge strane, Andrija Mandić je uspio da se još jednom crnogorskoj javnosti predstavi kao neprikosnoveni lider partija koje čine parlamentarnu većinu. Gospodine Mandiću, to što činite, svima kojima ste formalni i neformalni gazda, je fascinantno. I treba tako da ih tretirate, jer ko nema skoposti da iskaže svoje mišljenje nema integriteta da iskaže svoj stav zaslužuje baš takav tretman kakav ste im priredili - istakao je Huter.

On je dodao i da je Mandić uspio da iz Prijestonice pođe glavnom bez obzira.

- Nije čak nijednu tačku dnevnog reda dozvolio da započne u prijetonici. I neka nije, taman je na Cetinju boravio onoliko koliko je dosta - rekao je Huter.

Svakako, dodaje on, oni kojima ne basta da bez kordona policije prošetaju crnogorskom prijestonicom, ne zaslužuju ni da budu predsjednici Skupštini, niti u državnoj upravi. 

- A što se tiče loga, i prijedloga diktatorskog zakona o nevladinim organizacijama, sve u istom danu i samo dan nakon posjete vožda iz Beograda, sve je u funkciji i destabilizacije Crne Gore i njenog EU puta koju sprovode one marionete koje se stavljaju njemu kao servilne. Jer ako se onako katapultirao poslije podgoričkih izbora, možete da zamislite što bi se tek činjelo da Crna Gora uđe u EU. I zato se to želi spriječiti, jer nalozi koji stižu iz Beograda su usmjereni samo ka provokacijama i destabilizaciji Crne Gore - poručio je Huter.

Poslanik koalicije Za budućnost Crne Gore Velimir Đoković odgovorio je Huteru da se služi grubim kvalifikacijama, naglašavajući da Mandić nikada nije unižavao Cetinje.

- On nije odjurio juče sa Cetinja, on uvijek i svuda može kročiti po Crnoj Gori uzdignute glave. Predsjednik je svoj odnos prema Cetinju pokazao i kroz logo, gdje je zgrada u kojoj zasijeda i Skupština Prijestonice i Skupština Crne Gore - rekao je Đoković.

Huter je odgovorio da je prva zgrada parlamenta bila je u Vladinom domu i da je ona bila adekvatnije rješenje za vizuelni identitet Skupštine.

- A ne da se predstavlja trijumvirat Srbije, Republike Srpske i želite Crnu Goru uvesti u to kolo - poručio je Huter.

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.