Izbori će biti održani 25. oktobra

Potvrđene kandidature: U trci za predsjednika COK-a Dušan Simonović i Katarina Bulatović

Simonović je na poziciji predsjednika COK-a već 21 godinu, a do sada samo jednom imao protivkandidata - Dragomira Bečanovića - koji je od te pozicije i odustao. Njega je za novi mandat kandidovalo osam, a Katarinu Bulatović tri nacionalna sportska saveza

Kandidature za predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) zvanično su potvrđene - a za tu poziciju su aplicirali proslavljena rukometašica Budućnosti Katarina Bulatović i aktuelni predsjednik tog tijela Dušan Simonović - koji je na toj poziciji duže od dvije decenije.

Oni su, kako je Portalu ETV saopštila Bulatović, kandidature potpisali u petak.

Kandidaciona komisija COK-a potom je utvrdila ispravnost dokumentacije za oba kandidata - a kandidature potvrdio i Upravni odbor.

Simonović je na ovoj poziciji već 21 godinu, a do sada samo jednom imao protivkandidata - Dragomira Bečanovića - koji je od te pozicije i odustao.

Njega je za novi mandat kandidovalo osam, a Katarinu Bulatović tri nacionalna sportska saveza.

Skupština COK-a ima 52 delegata, od kojih 36 ima pravo glasa na izboru za predsjednika - po dva iz saveza olimpijskih sportova, četiri delegata kandiduje Klub crnogorskih olimpijaca, a dva Sportska komisija.

Bulatović trenutno obavlja funkciju direktorice krovne asocijacije crnogorskog sporta.

Izbori će biti održani 25. oktobra.