Izmjene Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama i Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost usvojeni su u atmosferi dosad neviđene uzurpacije presjedavajuće Zdenke Popović

Skupština ponovo izglasala zakone koje je Milatović vratio - uprkos tome što opozicija traži procedure

Po izglasavanju zakona Zdenka Popović je prekinula sjednicu

Poslanici većine ponovo su izglasali zakone koje je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović vratio na ponovno izglasavanje - i to uprkos tome što opozicija sve vrijeme sjednice traži proceduru.

Naime, izmjene Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama i Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost izglasani su u atmosferi dosad neviđene uzurpacije presjedavajuće Zdenke Popović - koja je od početka sjednice odbijala opoziciji da dozvoli proceduru.

Po izglasavanju zakona Popović je prekinula sjednicu.

Udar na kupovnu moć građana

Na početku sjednice poslanici opozicije su pozvali kolege da ne izglasaju zakone kojima se omogućava udar na kupovnu moć građana.

- Apelujemo na poslanike da ne omoguće najbrutalniji udar na kupovnu moć građana Crne Gore - poručio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Mihailo Anđušić.

Anđušić je zatražio proceduru, a predsjedavajuća Zdenka Popović je to odbila poručujući da neće „da krši procedure“.

Nezavisna poslanica Jevrosima Pejović je kazala da nije prekšen samo Poslovnik nego i Ustav. 

- Pozivam koelge da ne izglasaju podizanje poreza našim građanima - poručila je ona.

Poslanik Građanskog pokreta Ura Miloš Konatar je krenuo Zdenki Popovi da kaže da mu je žao što su je kolege dovele u situaciju da glasa za sporne zakone, ali ga je Popović prekinula.

- Po Poslovniku imam pravo na minut da vam objasnim gdje je prekršen poslovnik - rekao je Konatar, a Popović ga je napomenula da mu je ostalo još 20 sekundi.

Pejović pozvala Popović da pozdravi hapšenje osumnjičenog za kupovinu ličnih karata

Nezavisna poslanica Jevrosima Pejović kazala je da očekuje od svih kolega u Skupštini Crne Gore da pozdrave hapšenje zbog današnje kupovine ličnih karata - ali i pitala lično Zdenku Popović hoće li to uraditi.

Ona je kazala da je predsjedavajuća Skupštine Zdenka Popović (Demokrate) u koaliciji sa "onima koji još jače ponižavaju građane, i koji nisu gadljivi na loše prakse iz prethodnog sistema".

Pejović je pitala predsjedavajuću da li će ona pozdraviti to hapšenje.

Popović je odgovorila Pejović da će hapšenje "vjerovatno pozdraviti svi nadležni državni organi". te da ne zna o čemu se radi.

Pejović je kazala da cijeni njen doprinos.

- Hvala vam puno što ste pozdravili ovo hapšenje i da ćete se u sčučaju neke zloupotrebe i ograditi - rekla je Pejović.

Podsjećamo, Podgoričaninu Zoranu Lakčeviću (40) određeno je zadržavanje do je 72 sata. On je saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici gdje tužioci pokušavaju da saznaju za koju partiju je pred lokalne izbore u Podgorici kupovao lične karte.

Uprava policije saopštila je ranije danas da je Lakčevć uhapšen, a da su kontrolom kod njega pronađene 23 lične karte, pasoš, kao i sveska sa podacima.