Rakočević: Nećemo prihvatiti pregovore sa partijama koje su u Vladi Crne Gore

 (Foto: Televizija Vijesti)
(Foto: Televizija Vijesti)

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević saopštio je da neće prihvatiti pregovore oko formiranja vlasti u Podgorici sa partijama koje su u Vladi Crne Gore.

- Sve partije su se vrlo jasno izjasnile i građanima predstavile svoju platformu... Politčke partije koje tvore Vladu Crne Gore i koje su imale većinu u glavnom gradu ostale su u manjini. Partije koje su bile protiv vladinih partija u glavnom gradu su došle do 57, 58 odsto... - naveo je Rakoćević gostujući u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti.

Dodao je da će ukoliko do DPS dođe neki poziv da će prihvatiti  razgovore - ali ne iz partija koje su u vlasti u državi.

Da može doći do dogovora saglasna je i Dragana Kažanegra Stanišić iz Demokratske Crne Gore. 

- Do dogovora je uvijek moguće doći. Svađe, razmirice, teške riječi upravo su dovele do ovakvog rezultata i ovakve izlaznosti. Građani su osudili takvu vrstu retorike - rekla je Kaženegra Stanišić.

Ana Novaković-Đurović iz Građanskog pokreta Ura je rekla da vjeruje da do dogovora može doći.

- Svi smo izašli na ove izbore sa jasnim obećanjima i da ćemo se svi držati toga - istakla je ona. 

Ako sve bude principijelno i jasno, poručuje da je dogovor moguć.

Ona je kazala da je dobro što su još jedni izbori prošli u fer i demokratskoj atmosferi.

- Nekih prigovora ima, ali bih rekla da Crna Gora ide u pravcu demorkatskog razvoja. Niska izlaznost poruka koju treba sve da zabrine - navela je ona. 

Đukanović nema ambiciju da se pita u DPS-u, politiku vodi nova generacija

Rakočević je rekao da Milo Đukanović više nije predsjednik DPS-a niti da odlučuje o njenoj sudbini.

- Sa tim čovjekom smo uvijek bili načisto. Da je htio da upravlja sa DPS-om on bi vjerovatno bio kandidat na izborima za predsjednika DPS-a i vjerovatno bio predsjednik. Ipak, to je Danijel Živković i rukovodstvo koje je biralo DPS. Bivši predsjednik Milo Đukanović nema ni ambiciju da se pita u DPS-u, niti se pita. Politiku DPS-a vodi nova generacija - poručio je Rakočević.

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.