Canović: Ubjedljiva pobjeda naše koalicije u Gusinju, SD ključan činilac nove vlasti

 (Foto: SD)
(Foto: SD)

Čestitam koaliciji “Srcem za Gusinje” na izvanrednom rezultatu i ubjedljivoj pobjedi na lokalnim izborima - poručio je član predsjedništva Socijaldemokrata (SD) Nihad Canović poručujući da će ta partija biti jedna od ključnih političkih grupacija u lokalnom parlamentu u Gusinju i jedan od stubova nove vlasti.

Njihova obaveza je, podvlači, jasna: odgovorna politika koja će donijeti konkretne rezultate.

- Vjerujem da je, nakon uspješno organizovanog izbornog procesa, u interesu svih da prevladaju jedinstvo i mudrost, te da se političke razlike stave po strani - naveo je Canović.

Sada je, prema riječima Canovića, vrijeme da se objedini sav kadrovski potencijal Gusinja i usmjeri ka napretku i prosperitetu svih mještana ove opštine.

- Nakon Gusinja, sjajne rezultate Evropski savez očekuje i u Podgorici i Kotoru, koje ćemo sa pozicije izvjesne buduće vlasti učiniti gradovima za primjer. Staćemo na kraj dosadašnjem neodgovornom upravljanju i pružiti važan doprinos skorim političkim promjenama na državnom nivou - zaključio je Canović.

Prema nezvaničnim informacijama, na osnovu 100 odsto prebrojanih glasačkih listića koalicija Bošnjačka stranka (BS), Socijaldemokrate (SD) i Socijaldemokratska partija (SDP) dobila je 14 mandata, slijedi lista “Zajedno za Gusinje” Albanski forum i DUA sedam mandata, Demokratska partija socijalista (DPS) sa šest mandata, Pokret za Gusinje dva mandata i Demokratska Crna Gora jedan mandat.