Lokalni izbori u Gusinju

Prvi rezultati: BS-SD-SDP 14 mandata, "Zajedno za Gusinje" sedam, DPS šest, Demokrate jedan...

Ilustracija (Foto: Shutterstock)
Ilustracija (Foto: Shutterstock)

Prema prvim nezvaničnim podacima koalicija Bošnjačke stranke (BS), Socijaldemokrata (SD) i Socijaldemokratske partije (SDP) osvojila je 916 glasova na lokalnim izborima koji su danas održani u Gusinju.

Lista “Zajedno za Gusinje” Albanski forum i DUA osvojila je 485 glasova, dok je Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila 434 glasa. Za DPS-om, prema prvim nezvaničnim rezultatima, slijedi Pokret za Gusinje sa 166 glasova i Demokratska Crna Gora 110 glasova.

Na osnovu 100 odsto prebrojanih glasačkih listića koalicija Bošnjačka stranka (BS), Socijaldemokrate (SD) i Socijaldemokratska partija (SDP) dobila je 14 mandata, slijedi lista “Zajedno za Gusinje” Albanski forum i DUA sa sedam mandata, Demokratska partija socijalista (DPS) sa šest mandata, Pokret za Gusinje dva mandata i Demokratska Crna Gora jedan mandat. To je nezvanično saopšteno RTCG iz Demokrata. 

Na lokalnim izborima u Gusinju 30. avgusta 2020. godine najviše mandata dobila je lista DPS - 11 mandata. Lista "Albanci zajedno za Gusinje” – ,,Shqiptaret bashke per Guci”, tada je imala sedam mandata. Bošnjačka stranka – Liberalna partija "Ispravno za Gusinje” dobila je tri mandata. Socijaldemokrate Crne Gore imale su tada sedam mandata.

Socijaldemokratska partija Crne Gore imala je tada dva mandata a Socijalistička narodna partija Crne Gore jedan mandat.