Camaj: Crna Gora daje puni doprinos da se u Ukrajini vrati mir i sloboda koju zadužuju

 (Foto: Skupština Crne Gore)
(Foto: Skupština Crne Gore)

Crna Gora kao teritorijalno mala država daje svoj puni doprinos da se Ukrajini vrati mir i sloboda koju zaslužuju - poručio je potpredsjednik Skupštine Crne Gore Nikola Camaj tokom sastanka sa ambasadorom Ukrajine u Crnoj Gori Nj.E. Olegom Herasimenkom.

Istakao je odlučnost za nastavak podrške i solidarnosti Ukrajini na svim poljima, te da će Crna Gora i u buduće biti sigurno utočište svima koji se nađu u nevolji uz nadu da se što prije stvore mirnodopski uslovi za njihov povratak kući.

Tema sastanka, kako je saopšteno iz Skupštine, bio je predstojeći Parlamentarni samit Krimske platforme u Rigi od 23. do 28. oktobra na kojem će učestvovati i potpredsjednik Camaj.

On je izrazio žaljenje zbog ratnih dešavanja i nevino stradalih u Ukrajini, i kazao da je Crna Gora država koja je uvijek širom otvarala svoja vrata za sve nevoljnike pa je tako i prva od zemalja van EU koja je prihvatila izbjeglice iz Ukrajine. 

Ambasador Herasimenko zahvalio je na toplom prijemu i, kako je rekao, sveukupnoj pomoći Ukrajini crnogorskog naroda i vlasti u Crnoj Gori.

On je još jednom zahvalio naglasivši da je, bez obzira na veličinu države, Crna Gora dokazala da ima veliko srce. Takođe, kako su dodali u Skupštini, iskazao je nadu da raseljena lica neće čekati još dugo na mir u Ukrajini i da će se uskoro vratiti svojoj domovini.