Spajić: Prioritet Darisovo zdravlje, pristupiće se izmjeni Zakona o maloljetnicima

 (Foto: Vlada Crne Gore)
(Foto: Vlada Crne Gore)

Država ne smije ostati nijema na vapaj roditelja zabrinutih zbog vršnjačkog nasilja u školama kakvo se dogodilo u Baru prethodne sedmice. Nasilničko ponašanje, učinjeno u ma kom dobu života, mora imati jasan odgovor države a naša djeca moraju biti bezbjedna i zaštićena u školi ali i van nje - poručio je premijer Milojko Spajić u razgovoru sa roditeljima povrijeđenog učenika barske Gimnazije Darisa Mujića koji je 7. oktobra napadnut u školskom dvorištu.

Spajić je roditeljima napadnutog maloljetnika, kako se navodi u saopštenju, razgovarao o zdravstvenom stanju njihovog sina koji je zbrinut u Kliničkom centru CG gdje ljekari ulažu maksimalne napore za njegov oporavak. 

- U ovom trenutku to je navažniji zadatak i nadam se da će iz ovog nemilog događaja Daris izaći bez posljedica - kazao je premijer Spajić.

Otac napadnutog dječaka Ceno Mujić zahvalio je na podršci, navodeći da im je apsolutni prioritet zdravlje djeteta i sigurnost. 

- Ono što brine je činjenica da je učenik koji mu je nanio teške povrede, iako povratnik u takvim djelima, pušten da se brani sa slobode čime se, prema riječima roditelja, šalje loša poruka. Oni su poručili da su potrebne hitne izmjene Zakona o maloljetnicima, koji bi preciznije uredio ovakve i slične slučajeve - kazali su iz Vlade

Premijer, ministar pravde Bojan Božović i ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, koji su prisustvovali sastanku, saglasni su da je potrebno razmotriti pooštravanje sankcija iako je prema postojećem zakonskom rješenju postojao osnov za izricanje mjere zadržavanja lica u predmetnim okolnostima. Sa sastanka je poručeno da će pažljivo sagledati ovo pitanje kako bi u saradnji sa zainteresovanom javnošću predložili izmjene ovog zakonskog rješenja.

Na sastanku je poručena da porodica Mujić može računati na pravnu i svaku drugu vrstu pomoći, uključujući i pojačanu zaštitu njihove bezbjednosti, te da će država pokazati da se nijedan vid nasilja neće tolerisati.

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.