Spajić: Dogovor sa Milatovićem moguć - ali na jasnim principima

 (Foto: Vlada Crne Gore)
(Foto: Vlada Crne Gore)

Premijer Milojko Spajić saopštio je da je moguća saradnja sa koalicijom "Za bolju Podgoricu" koju je na lokalnim izborima predvodio predsjednik Jakov Milatović - ali, kako je naglasio, na jasnim principima.

On je poručio da će njegov Pokret Evropa sad (PES) biti konstruktivan i da neće odmagati u procesima.

U emisiji "Budimo budni" na TVCG istakao je da ne postoji animozitet sa njegove strane kada je riječ o Milatoviću, te da je spreman za saradnju i sa predsjednikom i parlamentom.

- Postoje dva-tri demokratska principa kojih treba svako da se drži u politici - da po broju glasova dobijate odgovornost koju su vam građani dali i da se izbjegnu opstrukcije u budućnosti. Podgorica ne treba da bude talac centralne vlasti, ali je jako bitno da centralna vlast i Glavni grad budu na istom fonu - kazao je on.

Komentarišući rezultate lokalnih izbora u Podgorici i Kotoru kazao je da to nije perfektan rezultat, ali da bi bilo pretenciozno da kaže da nije zadovoljan sa 22 i 26 odsto podrške građana.

Na pitanje da li je izlazak na izbore sa Demokratskom Crnom Gorom bio dobar potez, kaže da je kohezija u Vladi jako dobra.

- Svi uspjesi su potekli od toga - rekao je on.

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.