Vlada Milojka Spajića na početku mandata smijenila direktoricu Direktorata za imovinsko-pravne poslove a onda je dodatno unaprijedila, moguće da će slična situacija biti i sa bivšom glavnom građevinskom inspektorkom

Radunović na mala vrata vraća kadrove Ure?

Uzeviši u obzir da su se prije dva dana u Podgorici odvili lokalni izbori koji su pokazali da koalicija vladajućeg PES-a i Demokrata ne može formirati vlast bez podrške koalicije „Za bolju Podgoricu - Jakov Milatović“ koju predvodi upravo Ura - postavlja se pitanje je li premijer Milojko Spajić animirao ministra Slavena Radunovića da vrati njihove kadrove na pozicije kako bi kupio Uru za eventualno koaliranje na lokalnom nivou

Slaven Radunović (Foto: Vlada Crne Gore/Bojana Čupić)
Slaven Radunović (Foto: Vlada Crne Gore/Bojana Čupić)

Ministar urbanizma, prostornog planiranja i državne imovine Slaven Radunović planira da za glavnu državnu arhitekticu postavi Mirjanu Đurišić - koja je kadar Građanskog pokreta Ura, saznaje Portal ETV.

Ona je za mandata Ane Novaković-Đurović u tadašnjem Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma bila glavna urbanistička inspektorka.

Prema saznanjima Portala ETV, Radunović se na ovaj potez odlučio nakon što je Sonja Radović-Jelovac podnijela ostavku na funkciju glavne državne arhitektice. To je uradila, kako nam je juče kazala, iz privatnih razloga. Ona je na toj funkciji bila samo mjesec dana.

Ipak, Đurišić nije jedini kadar Ure koji Radunović sada planira da „nagradi“ i boljom pozicijom od one koju je ranije obnašala u Vladi na čijem čelu je bio lider Ure Dritan Abazović. Izvori Portala ETV ukazuju da je to već učinio u slučaju Milene Živanović koja je trenutno državna sekretarka u njegovom resoru. Ona je za tu poziciju predložena 28. avgusta ove godine.

Nju je aktuelna Vlada na početku svog mandata po automatizmu smijenila sa pozicije direktorice Direktorata za imovinsko-pravne poslove u Ministarstvu finansija kojim je rukovodio Aleksandar Damjanović – a kada je taj Direktorat u MiF-u ukinut i prebačen u resor Slavena Radunovića.

Naši izvori kažu da tu poziciju u Ministarstvu urbanizma, prostornog planiranja i državne imovine trenutno ne pokriva niko.

Uzevši u obzir da su se juče u Podgorici održali lokalni izbori koji su pokazali da koalicija vladajućeg Pokreta „Evropa sad“ i Demokrata ne može formirati vlast u glavnom gradu bez podrške koalicije „Za bolju Podgoricu - Jakov Milatović“ koju predvodi upravo Ura - postavlja se pitanje je li premijer Milojko Spajić animirao ministra Slavena Radunovića da vrati njihove kadrove na pozicije - kako bi kupio Uru za eventualno koaliranje na lokalnom nivou.