PES, Demokrate, NSD i DNP: Nikoga nijesmo ucjenjivali, čekamo kraj godine da vidimo hoće li sporazum biti realizovan

 (Foto: Vlada Crne Gore)
(Foto: Vlada Crne Gore)

Evropa Sad, Demokrate , Nova srpska demokratija (NSD) i Demokratska narodna partija (DNP) kao konstituenti 44. Vlade svojim principijelnim stavovima prilikom njenog formiranja, a kasnije i prilikom rekonstrukcije, nijesu ucjenjivali ni uslovljali nijednog konstituenta, navodi se u zajedničkom saopštenju tih partija.

Oni su reagovali nakon izjave poslanika Bošnjačke stranke (BS) Amera Smailovića koji je poručio da ta partija ne prihvata nikakve političke ucjene.

On je to, između ostalog, poručio i povodom situacije u Bijelom Polju, navodeći da je sporazum u tom gradu ispoštovan i nedavno, povodom čelne pozicije u lokalnom parlamentu.

- Bošnjačka stranka odluke donosi autonomno i u interesu građana koji nam daju povjerenje, i tako će biti i ubuduće. Mladi ljudi koji su preuzeli odgovornost da vode opštinu žele iskren odnos prema građanima i ne funkcionišemo na principu bilo kakvih ucjena - poručio je Smailović.

Iz Evrope Sad, Demokrata, NSD i DNP kažu da nije ucjenjivali nikoga već da su "jasno i principijelno saopštili premijeru Milojku Spajiću svoje stavove oko proširenja Vlade".

- Nemamo namjeru da se bavimo bilo kakvom vrstom izvođenja poltičkih kata u susret podgoričkim izborima kao što to čine neki drugi i u skladu sa postignutim dogovorom, sačekaćemo kraj godine da vidimo da li će sporazum biti realizovan - ističe se u reagovanju tih partija.