MVP: Sporne fotografije sa štanda Srbije uklonjene, spriječen pokušaj manipulacije i daljeg dezinformisanja

Štand na sajmu u Kini (Foto: Ministarstvo vanjskih poslova)
Štand na sajmu u Kini (Foto: Ministarstvo vanjskih poslova)

Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je da je ozbiljan propust na sajmu vina u Kini, gdje su na štandu Srbije objavljene fotografije crnogorskih opština, u kratkom roku ispravljen. 

Podsjećamo, iz Agencije Mina su juče uputili pitanja resoru na čijem je čelu Ervin Ibrahimović zbog štanda Srbije na privrednom sajmu u kineskoj provinciji Guangdžou na kom su prikazane fotografije crnogorskih opština.

- Na "Kantonalnom sajmu u Guangdžou" koji se održava od 15. oktobra do 4. novembra učestvuje privatna kompanija koja je pod-distributer ovlašćenog zastupnika proizvođača vina iz Crne Gore i Srbije za kinesko tržište, uključujući i vina "Plantaže" iz Crne Gore. Nakon utvrđivanja svih neophodnih činjenica i reakcije MVP-a, organizator je vidno označio naziv države i istakao zastavu Crne Gore u dijelu štanda gdje su izložena vina iz naše države i gdje su prikazane fotografije Bokokotorskog zaliva i Kotora - kazali su danas iz MVP. 

Nakon više reakcija MVP-a,potvrđeno im je, kako dodaju, i da je u toku demontaža postavke na kojoj se kao dio štanda Srbije nalaze fotografije crnogorskih opština.

- Organizatori sajma su za sada usmenim putem uputili izvinjenje zbog nedopustivog propusta koji je napravljen, a Ministarstvo vanjskih poslova će dodatno reagovati prema svim uključenim stranama kako bismo ukazali na neprihvatljivost ovakvog postupanja, koje je s pravom dovelo do reakcije naših građana - poručili su iz MVP. 

Zahvaljuju i odgovornim pojedincima koji su ukazali na nedopustiv propust na koji je MVP, kako ističu, promptno reagovalo i spriječilo pokušaj manipulacije i daljeg dezinformisanja, kako učesnika i posjetilaca sajma tako i šire javnosti.