Ministar odbrane uputio dopis predsjedniku Crne Gore

Krapović traži hitno zakazivanje sjednice Savjeta kako bi razriješili Lazarevića

Podsjećam Vas da sam, kao odgovoran čovjek i ministar, predložio oficira koji bi trebalo da zamijeni brigadnog generala Zorana Lazarevića na dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore - naveo je Krapović u dopisu Jakovu Milatoviću

Dragan Krapović (Foto: Ministarstvo odbrane)
Dragan Krapović (Foto: Ministarstvo odbrane)

Ministar odbrane Dragan Krapović uputio je danas dopis predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću sa apelom da se u najkraćem mogućem roku zakaže sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost radi donošenja neophodnih odluka.

To je saopšteno iz Ministarstva odbrane.

U prvom redu, kako je naveo Krapović, radi razrješenja dužnosti aktuelnog načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnog generala Zorana Lazarevića i time omogućilo imenovanje novog.

- Sa tim u vezi, podsjećam Vas da sam, kao odgovoran čovjek i ministar, predložio oficira koji bi trebalo da zamijeni brigadnog generala Zorana Lazarevića na dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore - naveo je Krapović.

On je podsjetio Milatovića da se sa razrješenjem slaže i sam aktuelni načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, što je naveo u svom nedavnom dopisu upućenom predsjedniku države.

- Naravno, odluka je u potpunosti u nadležnosti Savjeta za odbranu i bezbjednost, te ne bih želio da se miješam u njeno donošenje, osim u dijelu nadležnosti koje mi pripadaju shodno zakonu - naglasio je Krapović.

On je podvukao da je Vojsci Crne Gore hitno potrebna kadrovska reforma u skladu sa strateškim dokumentima i procjenama potreba službe za podmlađivanje, te da bi se svako dalje odlaganje sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost negativno reflektovalo na stanje u Vojsci Crne Gore, lanac komandovanja, kao i na ispunjavanje obaveza koje proističu iz misija Vojske Crne Gore.