Vlada Crne Gore donijela nova kadrovska rješenja

Kastratović opozvan sa dužnosti

 (Foto: Vlada Crne Gore)
(Foto: Vlada Crne Gore)

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici donijela nova kadrovska rješenja. Ambasador u Turskoj, Iranu i Azerbjedžanu Periša Kastratović danas je opozvan sa tih funkcija.

Pored toga, Vlada je donijela rješenje o opozivu Renea Stammbacha sa dužnosti počasnog konzula Crne Gore u Cirihu – Švajcarska konfederacija, sa nadležnošću za kantone: Cirih, Lucern, Švic, Obvald, Nidvald, Cug, Šafhauzen, Apencel Ineroden, Apencel Auseroden, Sent Galen, Argau i Turgau.

Mileni Strugar prestala je funkcija v.d. generalne direktorice Direktorata za investicioni i regionalni razvoj u Ministarstvu ekonomskog razvoja, a na tu poziciju postavljena je Milica Musović.

Vlada je donijela rješenje o određivanju Snežane Radović za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Generalnog direktorata za Evropsku uniju u Ministarstvu vanjskih poslova, a Jasne Jovović za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za kapitalne, međunarodne i projekte iz fondova EU u Ministarstvu pravde.

Branko Vuković imenovan je za savjetnika potpredsjednika Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju, a Maja Golović za izvršnu direktoricu Centra za alternativno rješavanje sporova.

Drako Vuković je odlukom Vlade određen za vršioca dužnosti pomoćnika direktora Uprave za kapitalne projekte.

Vlada je danas predložila Skupštini akcionara „Željeznička infrastruktura Crne Gore“ AD – Podgorica da za članove Odbora direktora ovog Društva izabere: Aleksandra Dakića, Radovana Vukića, Vladimira Merdovića i Željka Kovačevića i odredila Aleksandra Simonovića za punomoćnika – predstavnika državnog kapitala, na XXVI vanrednoj Skupštini akcionara „Željeznička infrastruktura Crne Gore“ AD – Podgorica.