Predsjednik lokalnog odbora Ure poručuje da se bezbjednosni sektor ne bavi pitanjem sigurnosti Cetinjana - već da im je fokus na kozmetičkim izmjenama i trivijalnim pitanjima

Janković: Zbog tragične bezbjednosne situacije na Cetinju tražimo posebnu sjednicu Skupštine Prijestonice

Dok Vijeće za nacionalnu bezbjednost zasijeda zbog mirnog protesta obespravljenih radnika Košute i predlaže brze i represivne aktivnosti, sugrađani nam surovo stradaju na javnim mjestima, u blizini škola, kao i u svojim dvorištima - naglasio je Janković

 (Foto: Prijestonica Cetinje)
(Foto: Prijestonica Cetinje)

Cetinjska Ura će inicirati posebnu sjednicu Skupštine Prijestonice zbog tragične bezbjednosne situacije u gradu - najavio je predsjednik lokalnog odbora te stranke Slavko Šole Janković nakon što je na pragu kuće, sa 500 metara, juče hicem ubijen visokopozicionirani član škaljarske kriminalne grupe Vasko Lješković.

I prije tri mjeseca na Cetinju su aktiviranjem eksplozivne naprave, koja je bila postavljena na drvetu, ubijena dvojica Cetinjana Dragan Roganović i Petar Kaluđerović. Eksplozija se desila kod Sportskog centra i na sedamdesetak metara od osnovne škole, a povrijeđeno je troje građana Cetinja.

- Dok Vijeće za nacionalnu bezbjednost zasijeda zbog mirnog protesta obespravljenih radnika Košute i predlaže brze i represivne aktivnosti, sugrađani nam surovo stradaju na javnim mjestima, u blizini škola, kao i u svojim dvorištima - naglasio je Janković.

 Kazao je da mu je žao što su, nakon četiri i po godine, ponovo prinuđeni da se pitanjem bezbjednosti građana bave u lokalnom parlamentu i da je trenutna situacija slična onoj sa početka 2020. godine.

- Bezbjednosni sektor se pitanjem sigurnosti građana Cetinja suštinski ne bavi, fokus nadležnih je samo na kozmetičkim izmjenama i trivijalnim pitanjima, krucijalni problemi, nažalost cijelog grada, dolaze na naplatu - zaključio je Janković.