Susret ministra vanjskih poslova i ambasadora Austrije

Ibrahimović Štajneru: Postavljen jasan cilj - Crna Gora u EU do 2028.

Štajner i Ibrahimović (Foto: MVP)
Štajner i Ibrahimović (Foto: MVP)

Austrija će nastaviti da pruža punu podršku što skorijem članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji, poručio je novoimenovani ambasaddor te zemlje u Crnoj Gori Kristijan Štajner na sastanku sa potpredsjednikom Vlade i ministar vanjskih poslova Ervinom Ibrahimovićem.

Štajner je kazao da je Crna Gora predvodnik u procesu evropske integracije, te da je ostvarila odličan napredak.

Ocijenio je da dvije zemlje imaju odlične bilateralne odnose i sadržajnu ekonomsku saradnju, istakavši da će, tokom svog mandata, raditi na daljem jačanju veza i sveukupnom unaprjeđenju međudržavnih odnosa. 

Ibrahimović je kazao da tradicionalno prijateljske odnose Crne Gore i Austrije, dodatno osnažuje jasna podrška Austrije na evropskom putu. 

- Postavili smo jasan cilj - da Crna Gora ima svoje mjesto u EU do 2028. godine i vjerujemo da to možemo i ostvariti - naglasio je Ibrahimović.

Ocijenio je da je u pitanju ambiciozan, ali realan cilj, čemu u prilog govore i rezultati ostvareni u posljednjih nekoliko mjeseci. 

- Zato je ključno da sačuvamo političku stabilnost i nastavimo udruženim snagama sa sprovođenjem reformi, koristeći sve kapacitete kojima kao društvo raspolažemo -  poručio je ministar. 

Tokom sastanka je bilo riječi i o modalitetima daljeg jačanja saradnje u brojnim oblastima, s posebnim osvrtom na turizam, a sagovornici su se saglasili da Crna Gora i Austrija ostvaruju odličnu saradnju i na multilateralnom planu.