DPS Nikšić: Podnijeli smo krivičnu prijavu za protivzakonito zakopavanje zaraženih krava u MZ Bogetići

 (Foto: Demokratska partija socijalista)
(Foto: Demokratska partija socijalista)

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Nikšić podnio je krivičnu prijavu protiv ovlašćenih i odgovornih za protivzakonito zakopavanje krava zaraženih kju groznicom u mjesnoj zajednici Bogetići.

Kako su precizirali u saopštenju, krivičnu prijavu su podnijeli protiv odgovornih u Opštini Nikšić, preduzeću Komunalno Nikšić, Veterinarske inspekcije i osobe/a na čijem imanju su u mjesnoj zajednici Bogetići zakopane eutanazirane krave zaražene Kju groznicom zbog sumnje da su počinili krivična djela zagađenje životne sredine i zagađenje životne sredine otpadom iz člana 303 i 303a Krivičnog zakonika Crne Gore.

- Podsjećanja radi, nedavno su prvo na teritoriji Župe Nikšićke na protivzakonit način zakopane krave zaražene Kju groznicom, a potom ponovo protivno pravilima i procedurama otkopane, transportovane i zakopane ma teritoriji Bogetića, a sve po prethodnom nalogu i dogovoru navedenih osoba, usljed čijeg postupanja je izazvana opasnost za život i zdravlje ljudi, za kvalitet vazduha, vode i zemljišta, ali i opasnost za životinjski svijet - kazali su iz OO DPS Nikšić.

Pozivaju nadležno tužilaštvo da postupi po podnešenoj krivičnoj prijavi, da se u postupku izvedu svi potrebni dokazi, da se utvrdi identitet osoba koje su odgovorne za ovaj skandal.

- Donosioci su odluka u Opštini Nikšić, Komunalnom Nikšić i Veterinarskoj inspekciji i fizičkih lica, te da okrivljeni budu oglašeni krivim i osuđeni u skladu sa zakonom - rekli su iz OO DPS Nikšić.

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.