Demokrate: Iz DPS-a pokušavaju nas uvjeriti da je pad sa 882 glasa na 435 uspjeh

 (Foto: Demokratska Crna Gora)
(Foto: Demokratska Crna Gora)

DPS stranka koja je sada na koljenima, u potpunom paničnom raspadu, pokušava da sakrije sunovrat koji su juče doživjeli u Gusinju. Zamislite ironiju – pokušavaju nas uvjeriti da je pad sa 882 glasa na 435 zapravo uspjeh - kazali su iz Demokratske Crne Gore reagujući na saopštenje DPS-a.

Podsjećamo, iz ove partije ocijenili su da su Demokrate u Gusinju doživjele "novi fijasko", te da "klize ka nestanku sa političke scene".

Iz Demokrata ocjenjuju da je stvar ozbiljna i da pad u broju glasača nije običan pad.

- Ovo je pravi politički potop stranke koja je 30 godina uz pomoć kriminalnih klanova držala vlast i koristila svaki mogući način da ostane na vrhu. Ali sunovrat je stigao. DPS je pao toliko nisko da je SD Damira Šehovića sada u Gusinju dobio više mandata nego oni. Partija koja je decenijama bila sinonim za moć sada gubi i u malim sredinama. To je istorijski poraz i ništa ne može sakriti tu činjenicu. Nema tog PR-a, nema tih lažnih izjava koje mogu zataškati ono što svi vide – DPS je gotov - zaključili su iz Demokratske Crne Gore.

A kako i neće biti, pitaju, kada su, kako navode, "njihovi funkcioneri duboko povezani sa kriminalom".

- Braća Drešaj, poznata po osnivanju kriminalne organizacije, godinama su održavali bliske veze sa vrhom DPS-a, o čemu svjedoče fotografije koje su ovih dana isplivale. I ne samo to – Drešaj sa fotografije se čak sedam puta čuo sa Damirom Mandićem u noći ubistva Duška Jovanovića. Da li mislite da je slučajnost što su ti pozivi, prema zvaničnim optužnicama, dolazili tačno u: 00:08:23, 00:11:24, 00:31:04, 00:39:22, 01:16:59, 01:17:12 i 01:18:40 časova? Svakom građaninu je ovdje sve jasno – DPS je povezan sa najcrnjim dijelovima kriminalnog podzemlja. I to nije sve. Bivši direktor Uprave policije Slavko Stojanović, kadar DPS-a, danas javno priznaje da je naredio da se propusti kamion prepun švercovanih cigareta - ističu Demokrate.

Dodaju da "ljudi koji su trebali štititi zakon direktno su ga kršili u službi kriminalnih struktura". - Zato ni ne čudi što ste prošlost. Stranka čiji su korijeni u korupciji, kriminalu i nepravdi ne može biti budućnost Crne Gore i Podgorice. Građani to jasno vide, i zato su vas već počeli slati tamo gdje pripadate – u istoriju. Ali ovaj proces nije završen – 29. septembra ćemo ga završiti. Ni novi potencijalni koalicioni partneri vas neće spasiti. Čak ni oni koji su zajedno sa vama srušili izbornu volju građana Podgorice - rekli su iz Demokratske Crne Gore.