Čelanović: Što prije privesti kraju izbore u Kotoru, moramo hitno rješavati probleme građana

Miloš Čelanović (Foto: Evropski savez)
Miloš Čelanović (Foto: Evropski savez)

Apelujem na sve institucije koje se bave izbornim procesom da što prije riješe sve dileme u vezi sa ponavljanjem izbora na dva biračka mjesta kako bismo izbore priveli kraju i na osnovu izbornih rezultata što prije dobili novi sastav lokalne vlasti koja će biti spremna uhvatiti se u koštac sa problemima koje tište naše sugrađane - poručio je nosilac liste Evropskog saveza na lokalnim izborima u Kotoru Miloš Čelanović.

Problem đačkog prevoza je, prema njegovim riječima, problem o kojem građani grada kakav je Kotor ne bi smjeli ni da razmišljaju, a kamoli da on predstavlja sastavni dio života naših najmlađih i njihovih roditelja 

- Grad svjetske kulturne baštine, grad koji ponosno nosi renome jednog od najrazvijenijih u Crnoj Gori, pa i mnogo šire, grad sa budžetskim sredstvima poput Kotora prosto ne smije imati ovakve vrste problema, a ima ih i to ne mali broj - naveo je Čelanović.

I pored ugovora koji je potpisan između gradskih vlasti i autoprevoznika đački prevoz, kako je istakao, praktično ne postoji.

- Roditelji, odnosno njihova djeca godinama svako jutro plaćaju autobuske karte redovne autobuske linije i pored uplaćenih mjesečnih pretplata za djački prevoz. Za učenike često nema mjesta u autobusima i primorani su da se snalaze kako ne bi kasnili u školu. Dosadašnja pristup ovom problemu je blago rečeno bio amaterski i pokazuje nebrigu lokalnih vlasti prema gradjanima Kotora - zaključio je Čelanović.