Poslanik DPS-a pita ko će u Vladi i Ministarstvu prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine da podnese odgovornost za hapšenje Rada Dabetića

Anđušić: Bivši ministar Radulović je podnio ostavku za slučaj koji gotovo nije uporediv

Mihailo Anđušić (Foto: DPS)
Mihailo Anđušić (Foto: DPS)

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Mihailo Anđušić osvrnuo se na današnje hapšenje građevinskog inspektora Rada Dabetića, koji je inače na odborničkoj listi "Za budućnost Crne Gore" za predstojeće izbore u Podgorici, i pitao ko će u Vladi i Ministarstvu urbanizma, prostornog planiranja i državne imovine da ponese odgovornost za to.

On je podsjetio da je nekadašnji ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović podnio ostavku nakon što je TV Vijesti objavila video snimak na kojem službenici tog ministarstva, građevinski inspektori Zoran Bošković i Vladan Juretić, navodno reketiraju biznismena Boška Nenezića, kako bi mu omogućili da nastavi gradnju objekta u Budvi, uprkos istekloj dozvoli.

- Ko će u Vladi i resornom ministarstvu podnijeti odgovornost za ovako nešto?  Evo primjera kako je to bilo nekad u “zarobljeno” vrijeme, a kako je nakon “oslobođenja”. Pritom, ex ministar Radulović je podnio ostavku za slučaj koji gotovo da nije uporediv - naveo je Anđušić.

On je ocijenio da nije teško primijetiti da nikome od "vrlih moralista i kritičara" nije problem što danima unazad ovakve stvari rade ljudi koji su na izbornim listama političkih subjekata i koji su ugledni aktivisti i funkcioneri partija.

- Zamislite dan u kome bi neko iz DPS-a bio uhapšen sa ličnim kartama, napravio više krivičnih djela kojima svjedočimo, na svega par dana do izbora. Znam, o tim aferama bi se pričalo punu jednu deceniju. Nego, siguran sam da ovo dobro vide oni koji trebaju da vide - zaključio je Anđušić.