Lider GP URA i bivši premijer poručio da više neće da štiti nekadašnji Demokratski front

Abazović: Najneprincipijelnija priča bivšeg DF-a, što ne daju vlast Abdiću i Jovanoviću?

Dritan Abazović (Foto: A plus TV - stop kadar)
Dritan Abazović (Foto: A plus TV - stop kadar)

Lider GP URA i bivši premijer Dritan Abazović kazao je da bivši Demokratski front (DF) ima najneprincipijelniju priču kada je u pitanju formiranje vlasti u Podgorici.

- DF ima priču koja je najneprincipijelnija na ovom svijetu. Onda Nerminu Abdiću (DPS) treba da se da vlast, što, da nije DF dobio najviše mandata? To je njihova logika, što ne daju vlast Nikoli Jovanoviću, on je dobio najviše mandata u Budvi - kazao je Abazović za A plus TV.

On je istakao i da su funkcioneri bivšeg Fronta na najponiženiji način ušli u Vladu.

- Nisam ovo pričao javno jer sam ih štitio, ali sad neću da štitim nikoga. Njima je bilo rečeno da je jedini način da uđu u Vladu, da uđe i Bošnjačka stranka. Ne uđe li Bošnjačka stranka, nema DF-a, kao da su oni ljudi koji imaju nešto što nemaju ostali. Oni ne mogu da uđu bez vodiča. Držali su manjinski vladu godinu dana. Jesu li dobili manje ministara nego BS, ili ja govorim neistinu? Dobili su manje mjesta u Vladi, nego BS sa duplo manje poslanika - konstatovao je Abazović.

On je konstatovao i da se na izborima u Podgorici desio sunovrat Pokreta Evropa sa i Demokrata.

- Vlast je delegitimisana, Pokret Evropa sad i Demokrate su na koljenima, što se tiče rezultata na izborima - kazao je Abazović.