Šahmanović: Potpisivanjem Memoranduma sa SAD Crna Gora pokazala da je spremna za velike projekte

Admir Šahmanović (Foto: Ministarstvo rudarstva, nafte i gasa)
Admir Šahmanović (Foto: Ministarstvo rudarstva, nafte i gasa)

Ministar rudarstva, nafte i gasa Admir Šahmanović je posjetu crnogorske delegacije Vašingtonu ocjenio jednom od najproduktivnijih i istakao da potpisivanje Memoranduma sa Sjedinjenim Državama “podiže crnogorsko-američku saradnju na viši nivo”.

- Biti dio delegacije koja je potpisala Memorandum o ekonomskoj saradnji sa Sjedinjenim Američkim Državama čini mi veliku čast, posebno što Memorandum podrazumijeva institucionalizaciju saradnje naše dvije države, čime smo poslali jaku i jasnu poruku da je Crna Gora spremna za infrastrukturne projekte i da želimo da se razvijamo u tom pravcu - izjavio je ministar rudarstva, nafte i gasa.

Šahmanović je istakao otvorenost na koju je crnogorska delegacija naišla od strane visokih predstavnika Stejt Departmenta i njihovu iskazanu spremnost da u svakom trenutku i na svakom polju pruže podršku.

- Otvorili smo diskusiju o mnogim projektima iz oblasti rudarstva, nafte i gasa. Projektima koji bi nam otvorili globalno tržište i značajno povećali naš geopolitički uticaji daćemo i svojvrstan doprinos integraciji u Evropski uniju - zaključio je Šahmanović.

Sastancima je uz ministra Šahmanovića prisustvovala i Zorana Sekulić, generalna direktorica Direktorata za naftu i gas.