Za reizbor starog-novog predsjednika glasalo 23 od 35 prisutnih članova Skupštine Crnogorskog olimpijskog komiteta

Simonović na čelu COK-a i naredne četiri godine: "Gradimo još jaču olimpijsku porodicu"

Dušan Simonović (Foto: COK)
Dušan Simonović (Foto: COK)

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović vršiće tu funkciju i naredne četiri godine, odlučeno je na Izbornoj skupštini COK-a, kojoj je od 49 članova prisustvovalo 43, kao i počasni članovi COK-a.

Kako je saopšteno nakon održane sjednice, prisustvovalo je 35 od 36 članova Skupštine COK-a koji imaju pravo da učestvuju u glasanju za predsjednika COK-a, čime se ostvario kvorum potreban za održavanje sjednice i donošenje odluka.

Za reizbor Dušana Simonovića glasalo je 23 od 35 prisutnih članova Skupštine. Za protivkandidata, Katarinu Bulatović, inače direktoricu COK-a glasalo je 12 članova Skupštine.

- Dušan Simonović je predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) u naredne četiri godine – odlučila je Skupština COK-a, ogromnom većinom glasova - saopšteno je iz COK-a.

Nakon izbora, Simović je rekao da Crnogorski olimpijski komitet ostaje i ubuduće nacionalna olimpijska sportska ogranizacija, posvećena isključivo i samo afirmaciji sporta.

- Tu misiju u narednom periodu ispunjavaćemo još intenzivnije, predanije i uz još jaču artikulaciju želje da COK ostane upravo crnogorska krovna sportska organizacija i da nikada niko ne bude u prilici da ugrozi takvu našu orjentaciju - rekao je on.

Reizbor, kako kaže, ne doživljava samo kao priznanje za dosadašnji rad, već priliku "da zajedno s našim sportistima, klubovima i savezima nastavimo da gradimo još jaču i uspješniju olimpijsku porodicu Crne Gore".

- Pred nama su novi izazovi, ali vjerujem da zajedničkim radom, posvećenošću i zalaganjem možemo postići velike stvari na međunarodnoj sceni. Naša zemlja ima ogroman sportski potencijal, a moja misija ostaje nepromijenjena – stvaranje najboljih uslova za razvoj sportista, jačanje infrastrukture i promocija olimpijskih vrijednosti koje nas sve povezuju. Afirmacija, ne samo našeg sporta, već i Crne Gore kao države. Hvala svima koji su dio ovog putovanja, i raduje me što ćemo zajedno nastaviti da pišemo nove stranice crnogorskog sportskog uspjeha - poručio je Simonović.

Simonoviću je ovo šesti mandat a prvi put je za predsjednika COK-a izabran 28. maja 2003. godine, nakon čega je modernizovao uslove rada COK-a, realizovao niz projekata koji su imali za cilj popularizaciju ideje olimpizma na našim prostorima, ali i uveo Crnogorski olimpijski komitet u punopravno članstvo u Međunarodnom olimpijskom komitetu.

Članove Skupštine sa pravom da učestvuju u glasanju za predsjednika čine po dva predstavnika iz saveza olimpijskih sportova, četiri predstavnika kandiduje Klub crnogorskih olimpijaca, a dva Sportska komisija.

Izborna Skupština održana je u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru. Prethodno je za novi mandat Simonovića kandidovalo osam, a Bulatović tri nacionalna sportska saveza.

Nakon izbora predsjednika, pristupilo se izboru članova Upravnog i Nadzornog odbora COK-a. Predsjednik Simonović je predložio sastave oba odbora, koje su članovi Skupštine prihvatili glasanjem.