Potpredsjednik Vlade za infrastrukturu i regionalni razvoj i funkcioner DNP-a o formiranju vlasti u Podgorici

Zogović: Milatović i Spajić da prevaziđu lične animozitete, kompromis je nužan

Milun Zogović (Foto: A plus TV  - stop kadar)
Milun Zogović (Foto: A plus TV - stop kadar)

Od političke volje predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića zavisiće ko je stvarni pobjednik podgoričkih lokalnih izbora i on je za mene prihvatljiv koalicioni partner, smatra potpredsjednik Vlade za infrastrukturu i regionalni razvoj i funkcioner Demokratske narodne partije (DNP) Milun Zogović.

Zogović smatra da Milatović i premijer Milojko Spajić treba da pokažu državničku mudrost i da prevaziđu lične i političke animozitete.

- Treba da pokažu odgovornost i sklonost ka kompromisu, kako bi građani dobili stabilnu vlast, za koju su uostalom i glasali - naveo je on za A plus TV.

Zogović smatra da ako Milatović napravi koaliciju sa Pokretom Evropa sad, ZBCG i Demokratama, to će biti stabilna lokalna vlast.

- Mi ćemo biti pobjednici lokalnih izbora. Dakle, sve je u njegovih rukama. Milatoviću smo mi omogućili da jedno vrijeme bude ministar ekonomije, a uz našu podršku je i pobijedio Mila Đukanovića na predsjedničkim izborima. Bilo bi tragikomično da Milatović pravi koalicije sa nekim koga je pobijedio u drugom krugu izbora - rekao je Zogović.

Zogović je kazao i da mu je prihvatljivo da im koalicioni partner bude GP URA.

- Ipak, sa njihova dva odbornička mandata ne može se razmatrati opcija da dobiju funkciju gradonačelnika Podgorice - rekao je on.