Lider DPS-a dao izjavu u CB Podgorica, poručuje da će posebno obavještavati javnost i nadležne o onim licima za koja već sada pouzdano znaju da su prešla granicu i da u našu državu dolaze zbog sjutrašnjih izbora

Živković: Predali smo spisak od 2.300 imena ljudi za koje sumnjamo da glasaju u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori

Danijel Živković (Foto: Portal ETV/D.M.)
Danijel Živković (Foto: Portal ETV/D.M.)

Predali smo spisak od 2.300 imena onih lica za koje sumnjamo da ostvaruju biračko pravo u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori - saopštio je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković nakon što je u Centar bezbjednosti Podgorica, u svojstvu građanina, dao izjavu povodom informacija o eventualno nezakonito upisanim biračima.

Oni, kaže, očekuju od nadležnih organa da u najhitnijem roku postupe po ovoj informaciji i da ih o tome obavijeste.

- S obzirom na to da nas sjutra očekuje izborni dan, mi ćemo u skladu sa onim što su naše informacije detaljno obavještavati javnost, Državnu izbornu komisiju, nevladin sektor i Upravu policije - a posebno o onim imenima i licima za koja sada već pouzdano znamo da su prešla granicu i da dolaze u Crnu Goru da glasaju - istakao je Živković.

ODT je, kaže, zatražilo informacije u odnosu na informacije koje je Živković iznio na pres konferenciji prije nekoliko dana.

Na pitanje krše li izbornu tišinu, on je rekao da je danas bio jedini termin za ovo.

Podsjećamo, Živković je nedavno na pres konferenciji za medije kazao da imaju imena i prezimena tih ljudi, koja će proslijediti tužilaštvu i biračkim odborima, poručujući da neće moći daglasaju u Podgorici jer je to prekrajanje izborne volje.

- To smo vidjelo i u Beogradu. To je tzv. "Beogradski scenario". Upoznaćemo nadležno državno tužilastvo i očekujemo najhitniji odgoovor kao i sprovođenje istrage. U obavezi smo da upoznamo domaću i međunarodnu javnost o tome - naveo je Živković tom prilikom.

On je rekao da je značajan broj tih osoba kupile avio-kartu da dođu Podgoricu, ali poručuje da će ih spriječiti da glasaju 29. septembra.

- Neka ne pokušavaju da dolaze u Podgoricu s tom namjerom - poručio je Živković.

Živković je naglasio da posrijedi nijesu dezinformacije, niti je cilj je podizanje tenzije pred izbore. 

- Ne radi se ovdje o državljanstvu. Da biste dobili pravo da glasate u Crnoj Gori, ne možete imati pravo da glasate u tri države - RS, Srbiji i Crnoj Gori. Vlast pokušava da nadomjesti razliku koja je potrebna za pobjedu. Pošto ce izgubiti, pribjegavaju metodama sa strane - napomenuo je tada Živković.