Živković i Mugoša daju izjave u CB Podgorica povodom informacija o biračima iz Srbije i Republike Srpske

 (Foto: Portal ETV)
(Foto: Portal ETV)

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković i čelnik Državne izborne komisije (DIK) Nikola Mugoša upravo u Centru bezbjednosti Podgorica daju izjave u svojstvu građana povodom informacija o eventualno nezakonito upisanim biračima.

Tužilac je naložio da oni u svojstvu građana daju izjave - a nakon što je Živković nedavno na pres konferenciji objelodanio da su u posjedu dokaza da 3.300 birača koji imaju pravo glasa u Srbiji i Republici Srpskoj - planiraju to da ostvare sjutra u Podgorici na lokalnim izborima.

Živković je na konferenciji za medije kazao da imaju imena i prezimena tih ljudi, koja će proslijediti tužilaštvu i biračkim odborima, poručujući da neće moći daglasaju u Podgorici jer je to prekrajanje izborne volje.

- To smo vidjelo i u Beogradu. To je tzv. "Beogradski scenario". Upoznaćemo nadležno državno tužilastvo i očekujemo najhitniji odgoovor kao i sprovođenje istrage. U obavezi smo da upoznamo domaću i međunarodnu javnost o tome - naveo je Živković tom prilikom.

On je rekao da je značajan broj tih osoba kupile avio-kartu da dođu Podgoricu, ali poručuje da će ih spriječiti da glasaju 29. septembra.

- Neka ne pokušavaju da dolaze u Podgoricu s tom namjerom - poručio je Živković.

Živković je naglasio da posrijedi nijesu dezinformacije, niti je cilj je podizanje tenzije pred izbore. 

- Ne radi se ovdje o državljanstvu. Da biste dobili pravo da glasate u Crnoj Gori, ne možete imati pravo da glasate u tri države - RS, Srbiji i Crnoj Gori. Vlast pokušava da nadomjesti razliku koja je potrebna za pobjedu. Pošto ce izgubiti, pribjegavaju metodama sa strane - napomenuo je tada Živković.