Zirojević: Savjet RTCG poprima obrise OKG, garantujemo da će tužilački organi gledati što su radili

Nikola Zirojević (Foto: Evropski savez)
Nikola Zirojević (Foto: Evropski savez)

Većinu članova Savjeta RTCG uopšte ne zanima što bi ostali kandidati mogli da kažu tokom intervjua jer oni vide i čuju samo jednog, Borisa Raonića – prokomentarisao je poslanik Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević nakon što je predsjednik Savjeta RTCG Veselin Drljević saopštio da će danas glasati za izbor generalnog direktora RTCG – iako se niko od kandidata, osim Borisa Raonića, nije pojavio na intervjue zahtijevajući da se oni odlože sve dok nadležne institucije ne provjere i potvrde ispravnost svih pristiglih prijava.

Zirojević je ocijenio da je Drljević zapravo objasnio suštinu „ovog suludog procesa“.

-  Ti pusti „stručnjaci“ i „oslobodioci“ Crne Gore ne samo da ne vide ostale kandidate za direktora RTCG-a, već ne vide ni brojne presude crnogorskih sudova koje su jedinstvene u stavu da je Raonić nezakonito izabran na tu poziciju – konstatovao je Zirojević u objavi na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

Valja dodati, kako je rekao, da za taj nezakonit izbor prima jednu od najviših plata u državi.

-  Možda Savjet koji poprima obrise OKG-a sve ovo ne vidi, ali im garantujemo da će tužilački organi, nakon promjene vlasti, i te kako gledati šta su radili. Pa možda tada budu gledali kroz rešetke – zaključio je Zirojević.

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.