Predsjednik Hrvatske građanske inicijative ističe da on i partija neće mijenjati principe i ulaziti u neprincipijelne koalicije iako su izloženi pritsicima

Vuksanović: Nisam glasao za crnogorsku nezavisnost da bi mi neko zahvaljivao, već da bih živio u svojoj kući

Predsjednik HGI je, gostujući u emisiji ,,24 sata“ na TV E, otkrio da postoje pritisci na njega i vrh stranke, ali i napomenuo da se ta partija neće voditi lukrativnim motivima

Adrijan Vuksanović. predsjednik HGI
Adrijan Vuksanović. predsjednik HGI

- Mi smo stranka koja se vodi principima i načelima, ne ovim lukrativnim motivima i shvatamo da su nas građani birali upravo zbog toga, a ne da bi one koji su nam dali povjerenje priveli na oltar "srpskog sveta" - kazao je Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative za TV E.

Otkriva Vuksanović da se, upravo zbog principiijelnog ponašanja, rađaju sve jači i otvoreniji pritisci i na njega i na stranku na čijem je čelu.

- Sad traže kompromitaciju i mene i HGI, ali to je uzalud i za očekivati je u perspektivi da se kreira neka hrvatska stranka koja bi bila lojalna tome o čemu mi sad govorimo i koja bi lako uskočila u to kolo - rekao je Vuksanović gostujući u ,,24 sata“.

Dodao je da mu je nedavno kolega iz Skupštine kazao: 'Opet ćemo mi formirati jednu hrvatsku stranku koja će nam biti lojalna'", ali je Vuksanović odgovorio da će kreatorima te ideje sljedeći put ,,biti potrebno da potroše mnogo više glasova".

- Mi smo komotni u opoziciji, mi smo pokazali da se isplati biti principijelan. Ja sam 2006. godine glasao za crnogorsku nezavisnost ne da bi mi neko bio zahvalan, nego da bih živio u svojoj kući - poručio je Adrijan Vuksanović.

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.