U Beogradu sastanak premijera Srbije i predsjednika Skupštine Crne Gore

Vučević sa Mandićem: Okrenuta nova stranica odnosa Crne Gore i Srbije

 (Foto: Skupština Crne Gore)
(Foto: Skupština Crne Gore)

Srbija nema bliže države od Crne Gore i ovim sastankom je okrenuta nova stranica naših odnosa - ocijenio je premijer Srbije Miloš Vučević na sastanku sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem.

Srbija, kako je naveo, želi intenzivno da jača bilateralnu saradnju, a u tom kontekstu je izuzetno važno imenovanje ambasadora Crne Gore u Srbiji. 

Mandić je, kako se navodi u saopštenju Skupštine Crne Gore, ocijenio da je ovaj bratski sastanak od izuzetne važnosti za snaženje odnosa između dvije najbliže zemlje u regionu, te da bolju zajedničku budućnost moramo graditi na osnovima zdrave ekonomije i bolje infrastrukturne povezanosti.

Na sastanku je, kako se navodi, razgovarano o kapitalnim infrastrukturnim projektima autoputa, rekonstrukcije pruge Beograd - Bar i valorizacije Luke Bar.

- Crna Gora je obezbijedila sredstva za dionicu autoputa do Andrijevice, kao i rekonstrukciju dijela pruge koji se nalazi u Crnoj Gori - rekao je Mandić.

On i Vučević saglasni su, kako se dodaje, da bi izgradnju dionice koja bi spojila Andrijevicu i Duge Poljane na međunarodnom tenderu poželjno bilo predstaviti kao zajednički projekat Crne Gore i Srbije.

- Mandić je, u kontekstu naših bliskih veza, istakao da su korijeni Vučevića upravo iz Kuča, dodavši da bi oni sigurno željeli da ugoste premijera u njegovoj starevini prilikom njegove zvanične posjete Crnoj Gori - kazali su iz Skupštine Crne Gore.