Obraćanje potpredsjednika Socijaldemokratske partije predsjedniku Bošnjačke stranke

Striković Ibrahimovću: Pogriješili ste kao političar, nemojte nisko padati i kao čovjek

Zašto bi bilo kome bilo važno da mu ti priznaš da je prijatelj nezavisne Crne Gore kada su joj po tebi prijatelji oni koji bi voljeli da je nema, koji izvrgavaju ruglu njene simbole, ponižavaju himnu i ne slave Dan nezavisnosti njene, oni koji ne kriju da za njih pitanje državno-pravnog statusa Crne Gore nije definitivna stvar i koji neskriveno priželjkuju novi referendum?

Onaj kome smeta što je Bošnjačka stranka u novoj rekonstruisanoj Vladi taj nije prijatelj Bošnjaka, niti prijatelj nezavisne multietničke, multivjerske, građanske Crne Gore - poručio je potpredsjednik Vlade, ministar vanjskih poslova i lider te partije Ervin lbrahimović.

- Brate Ervine, oprosti na ovome brate, ja se povedoh Kur'anom, iako pročitah šta ti misliš o meni - napisao je potpredsjednik Socijaldemokratske partije Adnan Striković u obraćanju ministru vanjskih poslova i Ervinu Ibrahimoviću koji je kao lider stranke poručio juče da  „onaj kome smeta što je Bošnjačka stranka u novoj rekonstruisanoj Vladi, taj nije prijatelj Bošnjaka, niti prijatelj nezavisne multietničke, multivjerske, građanske Crne Gore“.

 - Poṣ̌to sam javno imao kritički osvrt na odluku BS-a da uđe u ovu antigrađansku, anti EU i, u državnom smislu, anticrnogorsku vladu, osjetih se prozvanim, ali ne i uvrijeđenim. Jer me ne dotiče šta ti misliš o meni, niti šta misle tvoji partijski sljedbenici i neokoalicioni partneri. Onom ko je čvrsto izgradio svoj vrjednosni sistem nije potrebno tuđe priznanje. Zašto bi bilo kom u Crnoj Gori bilo važno da mu ti priznaš da je prijatelj Bošnjaka, kada si baš ti to priznao negatorima genocida u Srebrenici? Zašto bi bilo kome bilo važno da mu ti priznaš da je prijatelj nezavisne Crne Gore kada su joj po tebi prijatelji oni koji bi voljeli da je nema, koji izvrgavaju ruglu njene simbole, ponižavaju himnu i ne slave Dan nezavisnosti njene, oni koji ne kriju da za njih pitanje državno-pravnog statusa Crne Gore nije definitivna stvar i koji neskriveno priželjkuju novi referendum - pita se Striković.

 On je istakao i pitanje zašto bi bilo kome bilo važno da mu Ibrahimović prizna da je prijatelj multietničke i multivjerske Crne Gore, kada je to priznao onima koji njegovu i Strikovićevu vjeru nazivaju lažnom.

 - Zašto bi bilo kome bilo važno da mu ti priznaš da je prijatelj građanske Crne Gore, kada si to priznao onima koji su otvoreno protiv građanskog, a za koncept države naroda? Neka je tebi ministre srećno sa društvom koje si izabrao, neka je sa srećom i svima koji to podržavaju, ali nemojte od mene, nemojte od nas koji mislimo drugačije praviti neprijatelje. Nije korektno, a i nepotrebno je. Pogriješili ste kao političar, nemojte nisko padati i kao čovjek - poručio je Striković.

 On je na kraju reagovanja kazao da će Ibrahimoviću biti protivnik dostojan znanja koje posjeduje za sve što procijeni da predsjednik Bošnjačke stranke čini štetno po Crnu Goru i sve njene građane, ali da mu nikada neće biti neprijatelj, ni njenmu ni bilo kojem članu parlamentarne većine, ili vlade u kojoj sjedi, „od Ervina Ibrahimovića do Andrije Mandića“.