Komentar nekadašnje ministarke vanjskih i evropskih poslova Hrvatske na to što Vlada Crne Gore nije odobrila zahtjev predsjednika Jakova Milatovića za sredstva za organizaciju regionalnog skupa Proces Brdo–Brioni

Pusić: Vlast radi sve što je u njenoj moći da na svakom koraku spriječi približavanje Evropskoj uniji

Vesna Pusić (Foto: HRT/Jutjub/Skrinšot)
Vesna Pusić (Foto: HRT/Jutjub/Skrinšot)

Manji problem su dobrosusjedski odnosi, a veći poruka koju crnogorska vlast jasno i glasno šalje evropskoj i svjetskoj javnosti - ocijenila je nekadašnja ministarka vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Vesna Pusić komentarišući to što Vlada Crne Gore nije odobrila zahtjev predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića za sredstva za organizaciju regionalnog skupa Proces Brdo–Brioni, koji je 7. i 8. oktobra trebalo da se održi u Tivtu.

Ta poruka, kako je Pusić istakla za Antenu M, glasi: „Ne slušajte ono što govorimo, već gledajte ono što radimo - a radimo sve što je u našoj moći da na svakom koraku spriječimo približavanje Crne Gore Evropskoj uniji“.

Proces Brdo–Brioni je trebalo da se održi u hotelu „Ridžent“ u Porto Montenegru, ali je organizacija sada dovedena u pitanje - iako je Milatović, tokom posjete Sloveniji sa predsjednicom te države Natašom Pirc Musar, dogovorio da Crna Gora bude domaćin ovogodišnjeg samita.

Pusić je nakon ovog poteza vlasti poručila da građanke i građani Crne Gore onda mogu biti sigurni da će ih ova vlast zadržati van EU.