Na kraju dana

Pavićević: Crna Gora se budi

Srpski nacionalizam, koji je  region puno koštao, zasniva se na mitovima i lažima, te otuda priča o ugroženosti Srba u Crnoj Gori. Posljednji lokalni izbori u Podgorici su pokazali da su građani prozreli namjere vladajuće većine,  kazala je u emisiji Na kraju dana, na Televiziji E, novinarka Antene M Tanja Pavićević., 

Svi znamo koji je plan i program Demokratskog fronta, kaže Pavićević, a to su srpska država, srpski jezik, srpska himna i srpska zastava, dodaje ona, i to nije pomirenje, kako kaže, već apsolutna dominacija jedne grupacije.

- Ne može njih 20 posto da vlada kompletnom Crnom Gorom. Mi imamo.drugi problem, to su ukrivene partije, koje su skrivale svoj identitet, pritom mislim na Demokrate, koji nikada nijesu htjeli da odgovore ni na jedno krucijalno pitanje koje su pitani, identitetska pitanja, a suština je da oni misle apsolutno isto kao Demokratski front. Imamo PES, koji je došao na talasu litija i koji priča o ekonomskim temama, apsolutno podržavaju sve što traži Demokratski front. Imamo i SNP, to je upravo ono krilo Demokratske partije socijalista koje je poveo Momir Bulatović, i suština je u tome da su svi oni pustili Andriju Mandića da rukovodi ovom paradom, a oni realizuju zahtjeve koji se nalaze na agendi Demokratskog fronta  - rekla je Pavićević.

Lokalni izbori u Podgorici su pokazali da su građani prozreli namjere vladajuće većine, smatra Pavićević, i zbog toga je došlo do strmoglavog pada partija koje su na vlasti, s obzirom na mehanizme i funkcionerske kampanje, dodaje ona, oni su morali da imaju grandiozan uspjeh, a umjesto toga, kako kaže, doživjeli su debakl.

- Crna Gora se budi! To je pokazao i popis, iako ne možemo govoriti o istinitosti i relevantnosti popisnih podataka, jer je kompromitovan sam proces od početka pa do kraja… Prostor za veliku manipulaciju je bio na terenu, i to su bila pitanja ko će biti popisan i kako će biti popisan. Onog momenta kad podaci uđu u Monstat nema prostora za manipulaciju. Oko 100.000 je stranaca, popisano je 50.000. Znamo da u Crnoj Gori ima ogroman broj, recimo, ljudi iz Turske, oni nijesu popisani. Pogledajte stavku muslimani, koliko ih ima malo, nego su popisivani Rusi i Srbi, što je podiglo procenat broja i pravoslavnih i pristalica Srpske pravoslavne crkve. Naprosto su fingirani podaci, i sa tim fingiranim podacima su rezultati takvi kakvi jesu… Kada im je zatraženo da izvuku državljane iz eksel tabele, onda smo dobili značajno drugačiji podatak, koji kaže da je oko 44, 45 posto Crnogoraca, isto tako se povećava broj govornika crnogorskog jezika i tako dalje. Rezultati popisa su pokazali da ovdje postoji vrlo čvrsto i građansko tkivo, kao i jedna nacionalne osviještenosti - zaključila je Pavićević.

Cijelo gostovanje možete pogledati na You Tube kanalu TV E.

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.