Mujović: Daleko nam kuća od spasilaca poput Milatovića, URE i DPS-a

Portal ETV

Koalicija Pokreta Evropa sad i Demokrata "Još jače!" nastavila je kampanju razgovora sa građanima podgoričkih naselja, sinoć sa više stotina građana Konika, Starog Aerodroma, Drača, Vrela ribničkih, Kakaricke gore i Nove Varoši.

Nosilac liste prof. dr Saša Mujović kazao je da rezultati izbora u Podgorici brane Vladu Crne Gore i trasiraju put ekonomskom razvoju i prosperitetu.

- Ovo su sve samo ne lokali izbori, ovo su izbori najvećeg mogućeg značaja. Postavlja se i kroz ove izbore treba da odgovorimo na jedno vrlo prosto pitanje: Da li smo spremni da se vratimo u prošlost, u dane apatije, beznađa, da se vratimo tim mizernim platama i penzijama? Da li smo spremni na to? Razum i srce kažu, veliko ne! Kažemo veliko ne DPS-u. Nikad više DPS! Nažalost, ovih dana oni su osokoljeni podrškom njihovih, evo pa skoro već tradicionalnih partnera, Pokreta URA i pokreta predsjednika Milatovića smatraju da će tako zajedno i udruženi uspjeti, kako oni kažu, da oslobode Podgoricu. Ja vam kažem i poručujem, ako ti takvi treba da nas spase, takvo nam spasenje ne treba. Daleko nam kuća od takvih spasilaca - zaključio je Mujović.

Podgoričanima se obratio i predsjednik Demokrata Aleksa Bečić koji je rekao da razumije oponente kod kojih "ovih dana stanuje velika nervoza koju prati salva neistina i podvala na naš račun".

- Započnete kampanju, i onda se desi, kao u slučaju te koalicije, da evo 20 dana rejting te koalicije rapidno pada i ne zaustavlja se. Ali dragi prijatelji, oni ne umiju da odgovore građanima koji su ih izabrali i zajedno sa nama doveli do tih funkcija na jednostavno pitanje: Zašto ste srušili sopstvenu vlast sa DPS-om i da li ćete, nakon izbora, biti spremni u bilo kojoj varijanti da zarad vrsenja vlasti pravite skupštinsku većinu u Podgorici sa DPS-om? Pa kako to? Uvijek mnogo priče, uvijek sve znate, u sve se razumijete, sve hoćete da budete u državi, uvijek ja pa ja, a nemate odgovor na jednostavno pitanje - naveo je Bečić.

On ističe da su građani prepoznali potencijalnu obmanu i prevaru, te da vide da neko želi da zaustavi "istorijsku Vladu sa fantastičnim rezultatima".

- Da neko želi da gurne zemlju u nestabilnost i zaustavi nastavak rasta plata i penzija, odlučne borbe protiv kriminala i ubrzanja evropskog puta. Ali neće uspjeti i zato idemo još jače - zaključio je Bečić.

Predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić ponovio je da od januara 2025. značajna povećanja za sve penzionere koji nisu imali rast pri promjeni minimalne penzije.

- To je ogroman broj vas, desetine hiljada penzionera koji su svake godine, u najboljem slučaju, dobijali po euro ili dva povećanja. Ovoga puta će imati čak 50 do 60 eura povećanja. Imaćemo i povećanja plata koja će biti u prosjeku preko 100 eura. I to je urađeno u samo godinu mandata ove Vlade. Možete zamisliti šta može sve da se uradi za četiri godine mandata ove Vlade - zaključio je Spajić.

Ministar unutrašnjih posloca Danilo Šaranović kazao je da do izbora ne smiju dozvoliti bilo kome da se opusti, "jer je ulog nikada veći".

- Zajednički smo vratili naš grad, našu Podgoricu i našu Crnu Goru na pravi put. Na put oporavka, na put napretka, na put pravednosti, na put većih plata, na put većih penzija, na put ka Evropskoj uniji i na put nikada jače borbe protiv kriminala - istakao je Šaranović.

Šaranović se posebno obratio ministru pravde Bojanu Božoviću.

- Spremaj novac za proširenje Uprave za krivične sankcije, jer moraćeš ih duplirati, jer smo spremni i život položiti dok ne pobijedilo svaku organizovanu kriminalnu grupu i ne pošaljemo na to mjesto svakog kriminalca u Crnoj Gori - poručio je Šaranović.