Kandidat za gradonačelnika i nosilac liste „Evropski savez“ obišao City kvart

Mugoša: Prioritet je gradnja doma zdravlja, vrtića i škole

Boris Mugoša (Foto: Evropski savez )
Boris Mugoša (Foto: Evropski savez )

Kandidat za gradonačelnika i nosilac liste „Evropski savez – Boris  Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer“, Boris Mugoša sa kandidatkinjama i kandidatima sa liste obišao je danas City kvart i istakao da je prioritet gradnja Doma zdravlja, vrtića i škole. 

- Nalazimo se u gradskom naselju City kvart gdje živi veliki broj građanki i građana. Nažalost, u 21. vijeku govorimo o jednoj urbanoj  cjelini sa ogromnim brojem problema. Počev od toga da imamo probleme sa nečistoćom, jer nevjerovatne su scene koje gledamo gotovo svakog dana, gdje počinju da se javljaju i mini deponije u City kvartu. Da ne pričam o nedostatku zelenih površina i adekvatnih dječjih igrališta, problem parkiranja uz činjenicu da imamo zagušenje kod kružnog toka i mnogim drugim izazovima koje siguran sam da ćemo nakon 29. septembra početi prioritetno da rješavamo -  rekao je Mugoša. 

On je naveo da je priorite gradnja doma zdrvlja, osnovne škole i vrtića. Plan im je, kako navodi, i podzemna garaža u vlasništvu Glavnog grada.

- Takođe, predvidjeli smo da zbog ove gužve kod kružnog izgradnju pješačke pasarele ili podzemnog prolaza sa komercijalnim sadržajima. Takođe, moramo u ovom dijelu grada da izgradimo adekvatna dječja igrališta, da radimo na ozelenjavanju brojnih betonskih površina  i naravno na urgentnom rješavanju veoma ozbiljnog problema nečistoće -  istakao je Mugoša.

On je uvjeren da će nakon 29. septembra doći do promjena u Glavnom gradu i dodao da je odlazeća vlast pokazala u mnogim segmentima
funkacionisanja nesposobnost, neznanje i/ili lošu namjeru.

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.