Poslanik SD-a kazao da Mandić nije mogao odložiti, već otkazati današnju sjednicu

Mugoša: Nastavlja se urušavanje Skupštine, vratiti mandat građanima

Boris Mugoša (Foto: SD)
Boris Mugoša (Foto: SD)

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša konstatovao je da se nastavlja urušavanje Skupštine, nakon što je predsjednik parlamenta Andrija Mandić otkazao današnju sjednicu na kojoj je trebalo da se razmatraju Prijedlog zakona o elektronskim komunikacijama i  Prijedlog zakona o autorskim i srodnim pravima.

Mandić je, kako je rekao, sjednicu odložio na prijedlog Vlade.

Mugoša kaže da niko od poslanika, ni on kao član Kolegijuma, nije obaviješten o dopisu Vlade, jer, napominje, Skupština nije njen predsjednik nego svih 81 poslanika. 

- Drugo, sjednicu danas nije bilo moguće odgoditi (odložiti) nego otkazati jer se može odgoditi samo sjednica koja je počela, a ova danas nije počela. Treće, predsjednik Parlamenta je sa informacijom o dopisu Vlade trebao obavijestiti javnost na presu a ne u sali, jer nije ni mogao započeti sjednicu koja je shodno dopisu Vlade trebala biti otkazana. Četvrto, kao što sam sinoć nakon Pg izbora rekao - treba vratiti mandat građanima i ići na vanredne parlamentarne izbore jer ovo više nema nikakvog smisla… - poručio je Mugoša na mreži X.