Milović: Neću dozvoliti da vatrogasci budu zakinuti za jedan euro

 (Foto: Vlada Crne Gore)
(Foto: Vlada Crne Gore)

Umjesto da podgorički vatrogasci budu nagrađeni za prekovremeni rad i dežurstvo, rukovodstvo Službe zaštite i spašavanja Glavnog Grada, vatrogasce tjera već danima da potpišu da se odriču prava na naknadu po osnovu prekovremenih sati - saopštio je kandidat "Podgoričke liste" Andrej Milović.

- Da stvar bude još skandaloznija, vatrogasci su prekovremene sate napravili na osnovu Naredbe o pripravnosti od 19. jula 2024. kojom su obavezani da budu u stanju 24-satne pripravnosti, te da se u slučaju požara na poziv odmah odazovu, što su oni kao profesionalci radili cijelo ljeto - naveo je Milović.

Početak podgoričke kampanje posjetom zamjenika gradonačelnice Luke Rakčevića i predsjednika Crna Gore Jakova Milatovića, a juče i gradonačelnice Olivere Injac, dokazao je, prema njegovim riječima, da njima vatrogasci služe isključivo za političku promociju.

- I slanje slike biračima o lažnoj brizi o vatrogascima, da bi nakon toga, kada se kamere ugase, tjerali iste te vatrogasce da se odriču zarađenih prekovremenih sati. Kao gradonačelnik Podgorice neću dozvoliti da naši heroji, koji čuvaju naše domove i prirodu, budu zakinuti za jedan euro. Apelujem i na vatrogasce da se ne odriču prekovremenih sati, već da se bore za svoja prava i svaki sat pošteno zarađen - ističe Milović.

Vladavinu prava i izvršenje sudskih odluka koje, kako je rekao, mjesecima odbija odlazeća gradonačelnica Injac, nakon 29. septembra dočekaće i Služba zaštite i spašavanja.

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.