Milatović: Vjerujem da će lista Za bolju Podgoricu biti pobjednička

Jakov Milatović (Foto: Kabinet predsjednika)
Jakov Milatović (Foto: Kabinet predsjednika)

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović vjeruje da će lista „Za bolju Podgoricu Jakov Milatović“ biti pobjednička.

Milatović je to rekao novinarima u Podgorici danas nakon što je glasao.

On je kazao da je danas tu i kao predsjednik države ali i kao nosilac jedne od lista, koja ima svog kandidata za gradonačelnika, Luku Rakčevića.

- Vjerujem da će to biti pobjednička lista i da ćemo već od sjutra imati novi elan za bolju Podgoricu, koja se puno brže razvija na benefit svih koji žive u Podgorici - ocijenio je Milatović.

Komentarišući kampanju, Milatović je rekao da ju je najviše karakterisal zloupotreba državnih resursa.

- Tu prije svega mislim na izvršnu vlast. Smatram da to nije trebalo da bude slučaj. Brojni su primjeri zloupotrebe državnih resursa visokih nosilaca izvršne vlasti - kazao je Milatović.

On je pozvao nadležne i civilni sektor da neselektivno pristupe rješavanju tog problema „kako bismo imali još kvalitetniji naredni izborni ciklus“.

Govoreći o manjoj izlaznosti, Milatović je rekao da je to dio demokratskog procesa.

- Iz tog razloga sam prethodne sedmice pozvao građane da izađu na izbore i iskoriste svoje pravo. Smatram da mi danas živimo u državi koja jeste istinski demokratska i koja je na putu da postane, u demokratskom smislu, zrelija - rekao je Milatović.

Upitan o potencijalnim partnerima za formiranje vlasti, Milatović je rekao da je o tome već govorio Rakčević u toku predizborne kampanje.