Susret predsjednika države i pomoćnika generalnog sekretara Alijanse

Ruge: Važno da Crna Gora ima ambasadora pri NATO; Milatović: Očekujem što skorije prijedlog Vlade

Ruge i Milatović (Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore)
Ruge i Milatović (Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore)

Crna Gora je pouzdana i kredibilna članica NATO-a koja svojim djelovanjem potvrđuje posvećenost ispunjavanju svih obaveza. Nastavićemo da u svakom pogledu doprinosimo jačanju jedinstva Alijanse, poručio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović koji je primio u posjetu pomoćnika generalnog sekretara NATO-a Borisa Rugea

Milatović je kazao da je jačanje kredibilnosti Crne Gore kao članice Alijanse jedan od spoljnopolitičkih prioriteta države.

Istakao je da je posjeta Rugea još jedna potvrda posvećenosti Alijanse Zapadnom Balkanu kao regionu od strateškog značaja, i da je rat u Ukrajini potvrdio važnost koju NATO ima u smislu obezbjeđivanja šire globalne bezbjednosti. 

- Intenziviranje političkog dijaloga između saveznika, jedinstvo i solidarnost sa partnerima i među državama članicama, kao i odluke koje smo donijeli u kontekstu jačanja vojnog prisustva na istoku, povećanja izdvajanja za odbranu i pružanja podrške kroz NATO okvire, pokazali su snagu Alijanse - saopštio je Milatović. 

Pomoćnik generalnog sekretara Ruge je kazao da je za jačanje kredibilnosti članstva zemlje u Alijansi veoma važno popunjavanje mjesta ambasadora Crne Gore pri NATO-u, kako bi država bila predstavljena na najbolji mogući način. 

Milatović je u tom kontekstu istakao da je na tome insistirao od početka mandata nove Vlade i iskazao očekivanje da će ona u najskorijem roku uputiti prijedlog kandidata za tu poziciju.

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.