Glavni i odgovorni urednik ETV portala smatra da je očigledno da na sjednici Savjeta za bezbjednost i odbranu nije bilo konsenzusa za smjenu načelnika Generalštaba VCG

Mihailović: Krapović će obrukati državu ako ne budemo imali predstavnika na konferenciji Vojnog komiteta EU

Duško Mihailović (Foto: TV E - stop kadar)
Duško Mihailović (Foto: TV E - stop kadar)

Ako zbog ministra odbrane Dragana Krapovića budemo imali praznu stolicu na konferenciji Vojnog komiteta EU i NATO-a time će obrakati državu čiji je ministar, kazao je u emisiji "Na kraju dana", na Televiziji E, glavni i odgovorni urednik ETV portala Duško Mihailović.

Mihailović je rekao da očigledno nije došlo do konsenzusa za smjenu načelnika Generalštaba, brigadnog generala Zorana Lazarevića na sjednici Savjeta za bezbjednost i odbranu, jer je ista i prekinuta.

Navodno je, prema mišljenju Mihalovića, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović tražio da se ukine zabrana generalu Lazareviću odlaska na konferenciju vojnog komiteta EU i jednog tijela NATO-a, a ministar odbrane Dragan Krapović je to odbio.

- I onda kad Krapović kaže da general bruka Vojsku, ako zbog Krapovića budemo imali ovu situaciju, biće ipak da je situacija drugačija, da Krapović bruka državu čiji je ministar. I to ministar iz partije, čiji je predsjednik dio, da je nazovemo crne trojke, kojoj je zabranjen ulazak u jednu od država Evropske unije, i NATO partneru, i ne samo ulazak, nego i prelet, onda ponašanje ministra iz ove partije ne iznenađuje, daje nam pravo da razmišljamo u pravcu da to nije slučajno, da nije u pitanju neznanje, nego jedna opasna namjera - rekao je Mihailović.

Politički proces, odmazda i osveta

SDT je podiglo optužnicu protiv bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, i visokog policijskog službenika Zorana Lazovića, a takođe je predloženo da im se produži pritvor. U ovom slučaju, podsjeća Mihailović, nije jasno po kom osnovu mu je određen pritvor.

Mnogo je nelogičnosti u optužnici, ističe Mihailović, i stvari koje ne piju vodu, pomjeranja time line-a... Posrijedi je, kako kaže, politički proces, odmazda i osveta.

- Advokat Anto Nobilo je objasnio najbolje to, odluka Višeg suda za produženje pritvora je obrazložena na nekih osamdeset ili sto stranica, nešto potpuno nevjerovatno. I na to je ukazao advokat Nobilo, koji je rekao da su to rutinska dokumenta, koja imaju u principu pet, šest strana, a da kad sudije pribjegavaju tolikim opisima, da nešto definitivno nije u redu, da nešto ne štima, i da pokušava da se prikrije. Čini mi se da razloga za produženja u pritvora nema, doduše nije ih bilo ni ranije, vidjećemo kako će se ta situacija odigrati - zaključio je Mihailović.

Cijelo gostovanje može se pogledati na Jutjub kanalu TV E: