Marković: U slučaju dogovora između DPS-a i Milatovićeve liste većina se ne bi mogla obezbijediti bez nas

Duško Marković (Foto: SEP)
Duško Marković (Foto: SEP)

Lider Stranke evropskog progresa (SEP) Duško Marković poručio je da ne vjeruje da će ostati bez mandata u Podgorici, te da će se odazvati ukoliko bude poziva na dijalog o formiranju nove vlasti u glavnom gradu.

- Ostvarili smo cilj, ušli smo u parlament sa dva mandata, i to u nikad neravnopravnijoj kampanji u Crnoj Gori, uz neviđene funkcionerske zloupotrebe u kampanji - istakao je on gostujući na Novoj M.

Kazao je i da ne vjeruje da će rezultat SEP-a doći u pitanje nakon žalbi pokreta Naprijed.

- U Doljanima je zapisnikom konstatovan rezultat tog dana. Zapisnik je bez problema predat izbornoj komisiji. U Doljanima je toj listi potrebno više od 200 glasova da bi prešli cenzus i eventualno ugrozili nas. Ali ne vjerujem da će Ustavni sud dopustiti sebi to da izbori budu neregularni, što bi bilo pogubno i za naredne procese - naglasio je Marković.

Ako ih neko pozove za pregovarački sto, odazvaće se.

- Ako dođe do dogovora između DPS-a i Milatovićeve liste, većina se ne bi mogla obezbijediti bez nas. Ali, realni smo ljudi - nećemo valjda kao nova stranka sa dva mandata pokretali inicijative za formiranje nove vlasti. Mi smo zadovoljni rezultatom, ali i realni i objektivni povodom naše snage i uticaja. Ako nas neko pozove, odazvaćemo se i biti spremni da radimo na formiranju vlasti koja će raditi u cilju rješavanja nagomilanih problema - dodao je on.

Odazvali bi se i kada bi ih pozvali i iz aktuelne parlamentarne većine.

- Naravno, to je politički standard, rekli smo da treba otvoriti politički dijalog sa svima. A da li ćemo praviti koalicije sa njima - to je drugo - naglasio je Marković poručujući da neće biti vođeni kalkulacijama i da će imati jasan stav.