Lider DNP-a poručuje da bi premijer i predsjednik države trebalo da sjednu sa njim, Andrijom Mandićem i ostalim činiocima sa kojima su 2020. godine ostvarili pobjedu - "kako bi trasirali put da DPS više ne bude vlast ni u jednom gradu"

Knežević: Rezultat DPS-a posljedica svađa političkih subjekata iz 30-avgustovske većine

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević zahvalio je svima koji su u "ovom danu punom kontroverzi i pritisaka" podržali ZBCG na lokalnim izborima.

- Želim da primijetim da je Demokratska partija socijalista (DPS) ostvarila rezultat koji je direktna posljedica svađa pojedinih političkih subjekata nastalih iz tridesetoavgustovske većine - naveo je Knežević.

To treba, kaže, da bude upozorenje za sve one koji se kunu u 30. avgust.

On je rekao da bi "koliko večeras" premijer Milojko Spajić i predsjednik Jakov Milatović trebalo da sjednu sa njim i predsjednikom Skupštine Andrijom Mandićem.

- I sa svima onima koji su nosili pobjedu 30. avgusta - obave razgovore  kako bi trasirali put  da DPS više ne bude vlast ni u jednom gradu - dodao je Knežević.

Nažalost, kaže, i ovu kampanju obilježila je "ksenofobna politika" DPS-a.

- Čiji predsjednik i funkcioneri love Srbe po Podgorici sa nekim paralelnim biračkim spiskovima. Skidali su registarske tablice sa srpskih automobila.. Priviđali su im se građani Srbije i RS, a nekako su zaboravili građane koje su oni upisivali u birački spisak.. Pokazalo se da su sve primjedbe koje su imali posljedica svega onoga što su oni radili tri decenije - naveo je Knežević.