Klub odbornika Evropski tim za Herceg Novi: Zaštitili smo Novljane od novih nameta i poskupljenja

 (Foto: Evropski tim za Herceg Novi)
(Foto: Evropski tim za Herceg Novi)

U nedostatku novca u susret lokalnim izborima u Herceg Novom, lokalni vlastodršci posegli su gdje drugo do u džep Novljana - poručili su u Evropskom timu za Herceg Novi pojašnjavajući da je drugom tačkom dnevnog reda Skupštine Herceg Novog bilo predviđeno poskupljenje naknada za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za 30 odsto.

- Upornim diskusijama, izlaganjima na kolegijumima predsjednika Skupštine opštine i drugim vidovima institucionalnog djelovanja pokušali smo zaštititi Novljane od ovog apsurdnog i očajničkog čina lokalne vlasti. Konstantno su nas ubjeđivali da se na ovaj način štite od stranih investitora, pa zar podizanjem cijene i novskoj djeci?! - naveli su oni u saopštenju.

Predložili su im, kažu, mnogo bolje i kvalitetnije rješenje sa kojim bi Novljani bili zaštićeni od „ovog apsurdnog nauma lokalnih mudraca“.

- U konačnici naš trud, i nekolicine trezvenih pojedinaca, se isplatio. Tačka dnevnog reda je povučena. Nadamo se da će epilog, za dobro Herceg Novog i Novljana, donijeti možda i povoljnije uslove domicilnom stanovništvu, a da će lokalni mudraci češće da nas saslušaju i poslušaju - istakli su u Evropskom timu Herceg Novog.

Ipak, dodaju da su više puta pokazali i dokazali da neke stvari znaju bolje. 

- I da za nas odluke nijesu političke već razvojne sa akcentom na boljitak života u Herceg Novom - zaključili su u saopštenju.