Kabinet Milatovića: Vlada na istinu o ugrožavanju organizacije samita Brdo - Brioni odgovorila neistinom

Jakov Milatović (Foto: Nebojsa Medo Perkovic)
Jakov Milatović (Foto: Nebojsa Medo Perkovic)

Vlada je u već poznatom maniru na istinu o ugrožavanju organizacije samita Brdo - Brioni procesa odgovorila neistinom - saopšteno je iz Kabineta predsjednika Crne Gore.

U reagovanju oštro demantuju navode ministra finansija Novice Vukovića kojima se tvrdi da je Služba Predsjednika tražila posebna sredstva za potrebe snimanja u iznosu od 600.000 eura.

Na konferenciji za medije premijer Milojko Spajić danas je rekao da Kabinet Vlade nikada nije dobio zahtjev za finansira Samit Brdo Brioni.

- Postojale su špekulacije da smo odbili takav zahtjev. Mi ga nikad nijesmo ni razmatrali. Mislim da je Ministarstvo finansija imalo mišljenje u odnosu na to - naveo je on.

Iz Kabineta predsjednika Crne Gore su rekli da Vlada, nažalost, nije našla za shodno da ovo uradi "nastavljajući praksu urušavanja dobrosusjedskih odnosa kao i ugleda Crne Gore".

- Pozivamo visoke državne funkcionere Vlade da, ako nijesu našli za shodno da doprinesu unaprjeđenju dobrosusjedskih odnosa i afirmaciji Crne Gore kao prve buduće članice EU, da se bar suzdrže od iznošenja neistina i širenja dezinformacija - naveli su u reagovanju.

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.