Filipović: Veliki broj posmatrača pratiće izbore u Podgorici

 (Foto: Gradski portal)
(Foto: Gradski portal)

U toku su posljednje pripreme oko opremanja biračkih mjesta, koja će biti spremna za otvaranje sjutra u sedam časova. Građani će svoje pravo glasa ostvariti na 212 biračkih mjesta - kazao je predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Vladimir Filipović.

On je, gostujući na Gradskoj RTV, saopštio da je veliki broj posmatrača izrazio interesovanje za sjutrašnje izbore.

- Imaćemo posmatrače predstavnike delegacije Evropske unije, zatim posmatrače Centra za demokratsku tranziciju, posmatrače Saveza slijepih Crne Gore, kao i posmatrače Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope - naveo je Filipović.

Pojasnio je da Izborna komisija o upisu novih birača u birački spisa, raspolaže samo sa podacima koji su joj dostavljeni od strane MUP-a Crne Gore.

- Sa drugim informacijama ne raspolažemo. Ukoliko bude nepravilnosti, kao Opštinska izborna komisija mi smo adresa kojoj se građani mogu obratiti, odnosno prijaviti sve nepravilnosti. Prvenstveno meni kao predsjedniku, a onda i ostalim članovima Izborne komisije - dodao je on.

On nije precizirao kada će biti objavljeni konačni rezultati.

- To sa sigurnošću ne mogu da saopštim. Naša zakonska obaveza je da po prijemu izvještaja sa biračkih mjesta proglasimo preliminarne rezultate, 12 časova od prijema izbornog materijala - zaključio je Filipović.