Cikotić Bošnjačkoj stranci: Ja sam učila od onih koji su štitili Bošnjake i Crnu Goru, a vi ste jeftino prodali i jedno i drugo

Amina Cikotić (Foto: SDP)
Amina Cikotić (Foto: SDP)

Kolege iz BS-a, na moje veliko zadovoljstvo, mlada Amina je učila od
svojih starijih partijskih drugova, nekada okupljenih u Savezu
reformskih snaga, a danas u Evropskom savezu, koji su rizikovali svoje
živote da bi čuvali i Bošnjake i Crnu Goru, a ne od vas koji ste jeftino
prodali i jedno i drugo - poručila je potpredsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) i predstavnica Evropskog saveza Amina Cikotić.

O BS, kaže, dovoljno govori činjenica da svoje neistomišljenike vrijeđaju i
medijski razapinju.

- Pa smo prvo 'razni Cikotići' a onda odjednom 'mlada Amina', te stoga zadržite svoje isprazne savjete za sebe. Spremna sam da ih čujem samo od onih koje cijenim, a vi, na moju sreću, u tu grupu ne spadate od momenta kad ste se uvukli pod šinjel vojvode Andrije Mandića - poručila je Cikotić.

Za razliku od njih, Cikotić podvlači da svoj stav ne mijenja i ne krije iza partijskih saopštenja.

- Skrivanje iza partijskog potpisa kao odgovor na moju izjavu
nije samo čin kukavičluka, već pokazatelj da vam nedostaje lične
hrabrosti i političke petlje da se potpišete svojim imenom. To najbolje
govori o tome koliko i sami vjerujete u ono što pišete - navela je ona.

Za nju će BS, kaže, uvijek biti oni koji su se prodali za nekoliko ministarskih fotelja iz kojih se pritom, kako je kazala, ništa ne pitaju. 

- Bićete mi oni koji su zarad sitnih mrvica sa Mandićevog stola za vašu aktuelnu partijsku vrhušku pristali da budu koalicioni partneri s obožavaocima lika i djela ratnih žločinaca Radovana Karadžića i Ratka Mladića, i to pod izgovorom da to rade da bi štitili Bošnjake. Koliko vam ta argumentacija vrijeđa inteligenciju naroda koji navodno predstavljate ste imali priliku da vidite na primjeru Podgorice, gdje ste izgubili više od polovine biračkog tijela, zahvaljujući čemu ste dobili nula mandata. Toliko
cenzusu koji pominjete - poručila je Cikotić.

Napominje i da ih je koalicioni partner Milan Knežević večeras demantovao oko novog loga Skupštine.

- Rekavši da ne samo da ste bili upoznati, nego i da ste na sve to glasno ćutali. Svaka vam je istina takva. Sad je svima jasnije ko iznosi laži, vi ili ja. Zalijepe vam šamar svaki put kad nešto kažete, kao vaspitnu. Zato je bolje da ćutite - zaključila je Cikotić.