Borovinić Bojović: Očekujem dogovor avgustovske većine o formiranju vlasti u Podgorici

Jelena Borovinić-Bojović (Foto: Skupština Glavnog grada)
Jelena Borovinić-Bojović (Foto: Skupština Glavnog grada)

Nositeljka liste „Za budućnost Podgorice“ Jelena Borovinić saopštila je da očekuje dogovor „avgustovske većine“ o formiranju vlasti u Podgorici.

- I poštovanje izborne volje građana u tom smislu - dodala je ona gostujući u emisiji Argumenti na Televiziji Crne Gore.

Ona smatra da će do decembra doći do pozitivnih rezultata u pregovorima, ali i da bi Saša Mujović trebalo da bude gradonačelnik. 

Borovinić Bojović je rekla da nije saglasna sa tezom da su ovi izbori pokazali izostanak podrške vladi, te da je ona stabilna „kao i skupštinska većina“.

- Ako bi neko od subjekata, PES-Demokrate, ZBCG ili savez oko predsjednika Milatovića išao suprotno od toga uzdrmao bi temelje demokratije u Crnoj Gori, demokratsku tranziciju i ustavni poredak. To je najvažnije. Takav korak bi bio pogrešan za bilo koga od tih subjekata pojedinačno, jer bi doveo i njihov legitimitet u pitanje - rekla je Borovinić Bojović. 

Ona je navela da dogovor „avgustovske većine“ jeste moguć i ocijenila da je važno da se desi. 

- To je važno ostvariti zbog napretka i stabilnosti vlasti u Podgorici – dodala je Borovinić-Bojović.

Ponovila je da DPS nije partija sa kojom bi pregovarali i da su njihovi partneri primarno subjekti iz avgustovske većine. 

 

- Optimista sam, i najiskrenije vjerujem da je dogovor uvijek moguć. Uvijek je opcija. Ako dogovora ne bude, u šta ne vjerujem, onda bi išli na nove izbore ali ja mislim da to nije dobro i Podgorica nema vremena za gubljenje. Mi zaista moramo da jačamo institucije i da vraćamo povjerenje građana u institucije - kazala je Borovinić Bojović.

Na pitanje da li su SEP i ES prihvatljivi partneri kazala je da je najvažnije da se ispoštuje većina od 30. avgusta 2020. godine.