Bogdanović: Francuska demantovala laži o navodnoj korupciji prilikom kupovine vojnih brodova

Boris Bogdanović (Foto: Demokratska Crna Gora)
Boris Bogdanović (Foto: Demokratska Crna Gora)

Neosnovani, zlonamjerni i populistički napadi opozicije, zajedno sa bezočnim lažima o navodnoj korupciji prilikom kupovine vojnih brodova, konačno su razbijeni večerašnjim intervjuom ambasadorke Francuske u Crnoj Gori An Mari Maske, kazao je poslanik Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović.

On je citirao odgovor Maske na pitanje TVCG da li je bilo korupcije jasno odgovorila: “Uz rizik da se ponavljam, u ugovoru kakav mi imamo, nema mjesta za bilo kakvo prisvajanje ili trgovinu uticajem. Finansijska konstrukcija je jasna i svaka njena cigla je opravdana.”

Time je, kaže Bogdanović, dugogodišnja saveznica i članica Evropske unije sa 65 odsto udjela u firmi koja je isporučila brodove,  demantovala, kako je rekao, sve pokušaje opozicije da širi laži i obmanjuje građane.

- Jer, kao što svi dobro znamo, za korupciju su potrebne dvije strane, a optužiti Francusku za ovakve radnje je najviši stepen neodgovornosti i manipulacije. Ne očekujemo da će se ovakva opozicija izviniti građanima Crne Gore, ali sa sigurnošću očekujemo da će ih građani na izborima kazniti za ovakve sramotne pokušaje podmetanja. A, o tome da li je neko pokušao da sklapa usmene aražmane, daje obećanja i namješta poslove, možemo na narednoj sjednici Skupštine Crne Gore. Sve po želji, kolege poslanici - zaključio je Bogdanović.

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.