Anđušić: DPS može da razgovara o svemu osim o manjinskoj podršci

Mihailo Anđušić (Foto: DPS)
Mihailo Anđušić (Foto: DPS)

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Mihailo Anđušić poručio je da su predstavnici aktuelne parlamentarne većine: vlasti u Glavnom gradu i na državnom nivou - osvojili ukupno 27 mandata zajedno sa Bošnjačkom strankom (BS) koja nije prošla cenzus.

DPS je, kako je ukazao gostujući u emisiji „Argumenti“ na Televiziji Crne Gore, osvojio 30 odsto glasova. Sadašnja opozicija ima 30 mandata, pa je, kaže on, jasno ko su pobjednici ovih izbora.

- Vrijeme je pred nama i ne opterećujemo se sa time, da ne bi došli u situaciju u kojoj je parlamentarana većina. Danas ne postoji lokalna samouprava u okviru koje ima kvoruma i da se poslije godinu nije raspršila vlast. Sa 30 odsto podrške pripada pravo nosiocu liste Nerminu Abdiću da pozove sve političke subjekte slične političke profilacije na pregovore, osim onih koji trenutno vrše vlast na centralnom nivou - kazao je Anđušić.

Podsjetio je da je završeno pet izbornih procesa u pet opština u kojima je glasalo 107.000 građana. DPS je podržalo oko 31.000 ili 29 odsto građana, pa je to znak da su građani vratili DPS u igru, a ne neki drugi faktori.

- Ako treba da budemo 100 godina u opoziciji bićemo, a nećemo, jer na sljedećim izborima možemo da uzmemo samo 40 odsto. Ali nikakve političke kombinatorike koje bi podsjetile na ono kako funkcioniše današnja vlast, na principima ucjena, zapošljavanja, partitokratije, ne dolaze u obzir. O svemu možemo razgovarati osim da partija koja je osvojila 30 odsto podrške pruži bilo kakav vid manjinske podrške - poručio je Anđušić.

Što se tiče DPS-a Anđušić kaže da će u Budvi nastupiti takođe samostalno. Od Budve očekuje trendove kao u Kotoru, a to je dominacija DPS-a.

- Građani su do te mjere razočarani da sve ono što je spočitavano kao neuralgične tačke DPS-a sada je puta pet. I nijedan politički subjekt ne može stati nama na crtu - dodao je on.