Andrić o ponašanju Milatovića: Eklatantni obrazac uznemiravanja novinara i medija

Jelenka Andrić (Foto: Skupština Crne Gore)
Jelenka Andrić (Foto: Skupština Crne Gore)

Jakov Milatović ne vidi problem u tome što je koristio kancelariju predsjednika države u predizborne svrhe, već što se javnost uopšte usudila da mu postavi pitanje o tome, kazala je predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost u Skupštini Crne Gore Jelenka Andrić.

To je, kaže Andrić, poznati manir koji su, kako je rekla, poslali u prošlost.

- Nakon tipične zloupotrebe državne funkcije u partijske svrhe, tako što je koristio kancelariju predsjednika za potrebe kampanje, Jakov Milatović je pokazao koliko "nevjerovatno mnogo zna" o ophođenju prema novinarkama. U pitanju je eklatantni obrazac uznemiravanja novinara i medija zbog profesionalnog obavljanja posla - istakla je Andrić u saopštenju.

Ona je pozvala predsjednika da se ubuduće uzdrži od sličnog neprimjerenog ponašanja, koje, kako je rekla, ima i mizoginu konotaciju sa jasnim ciljem da diskredituje i ponizi jednu ženu koja radi svoj posao.

- Moramo kao društvo obezbijediti poštovanje osnovnih garancija slobode medija kako povrijeđena sujeta onih koji su sa 60 pali na šest odsto ne bi remetila novinare u radu - poručila je Andrić.

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.